Oktatási központot nyitottak

A cél az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása. | Fotó: Adorján Zsófia

Átadták a csíkszeredai városháza és az OTP Bank Románia Alapítvány együttműködésében létrehozott új pénzügyi oktatási központot Csíkszeredában. A családi költségvetés-tervezés, a megtakarítás és egyéb pénzügyi ismeretek oktatását szórakoztató formában ismertetnék meg a helyi diákokkal.

Új oktatási központot nyitottak a helyi önkormányzat és a román OTP Bank Alapítvánnyal együttműködve Csíkszeredában. A városháza új ügyfélközpontjában, a Mihail Sadoveanu utca 4. szám alatt fogják vezényelni a képzéseket. Kedden, a projekt sajtótájékoztatóján elmondták: a kialakított központ elsősorban diákoknak kínál alapvető pénzügyi ismereteket tartalmazó oktatási csomagot.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere az eseményen kifejtette, hogy kifejezetten örül a partnerségnek, hisz így a megyeszékhelyen játékosan nevelhetik a tudatos pénzügyi döntésekre a gyerekeket.

– Azt szeretnénk, hogy a gyermekek, majd őket követve a fiatalok és felnőttek is különböző helyzetekben programszerűen ide tudjanak jönni, és olyan alapismeretekhez legyen hozzáférésük, amelyek nélkül gyakorlatilag a mai világban képtelenek vagyunk megszervezni a családi életet, a saját életünket. Ennek a programnak köszönhetően biztos, hogy lesznek olyan fiatalok, akik érdeklődnek a vállalkozás iránt, mert látják a pénzügyi ismeretekből származó lehetőségeket – közölte az elöljáró.

A továbbiakban Delia Murafa, az OTP Bank Romániai Alapítványának igazgatója ismertette a szervezet elmúlt nyolcévi munkáját.

– Örvendetes, hogy Bukaresten kívül Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával is együtt dolgozhatunk, annak érdekében, hogy a város oktatási központja magyar és román nyelven is megkezdhesse működését – nyilatkozta a találkozón az igazgató.

Kelemen Attila, az OTP Bank Románia marketingigazgatója a Hargita Népének kifejtette: a program során az oktatási intézményekkel együtt dolgozva az az elképzelés, hogy a résztvevők alapvető ismereteket szerezzenek a pénz felelős felhasználásáról és a megtakarításról.

– A tananyag úgy van felépítve, hogy a gyerekek ne érezzék unalmasnak vagy fárasztónak. Szórakoztatva fogjuk megtanítani őket, hogyan takarítsák meg a pénzüket, miközben alapvető gazdasági ismereteket szerezhetnek majd. A felnőtteknek majd testre szabott oktatási csomagokat alakítunk ki, továbbá különböző szakmai csoportokban fog megvalósulni az oktatás – fogalmazott.

Adorján Zsófia

: an accessible web community