Okos közvilágítási rendszert alakítanak ki Atyhában és Korondon

Több sikeres pályázat finanszírozási szerződését írta alá az elmúlt év végén Katona Mihály, Korond község polgármestere a fejlesztési minisztériumban. Többek között a közvilágítás modernizálására vonatkozó pályázatuk is pozitív elbírálást kapott. 

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Okos közvilágítási rendszert alakítanak ki Atyhában és Korondon
Fotó: Hadnagy Éva

Intelligens, energiatakarékos közvilágítási rendszert alakítanak ki Atyhában és Korond egy részében az elkövetkező hónapokban. Minderre az önkormányzat újabb nyertes pályázatának köszönhetően kerül majd sor.

Katona Mihály polgármester elmondta, hogy még 2021-ben nyújtották be ezt a projektjüket, de hasonló pályázatot készítettek és nyújtottak be a közvilágítási hálózat teljes körű modernizálására, amely Korond elmaradt részét, illetve Pálpatakát és Fenyőkutat foglalja magában. – Igaz, utóbbi pályázatunkat még nem bírálták el – közölte.

A közvilágítás modernizálására nem kell külön közbeszerzést meghirdetniük, mivel a pályázat direkt odaítéléssel is megengedi, hogy elvégeztessék a munkát.

A polgármester hangsúlyozta, árajánlatot fognak kérni a potenciális kivitelezőktől, és a legkedvezőbb ajánlatot tevők közül választják ki a nyertest. Az elöljárótól megtudtuk, hogy a minisztériumtól várják jelenleg a jóváhagyást, amint az megérkezik, rögtön neki is látnak a munkának.

A két településen több mint ötszáz lámpatestet cserélnek majd ki az elkövetkező hónapokban, nagyjából fele-fele arányban.

– Ezek mind energiahatékony, intelligens lámpatestek, amelyeknek mi magunk tudjuk szabályozni az erősségét. Mivel Korond egyik felében már ilyenek vannak felszerelve, ezért szerettük volna, hogy a falu másik felében is lecseréljük erre a meglévőt, illetve Atyha közvilágítását is modernizáljuk  – fogalmazott Katona Mihály.

A beruházás értéke meghaladja a 480 ezer lejt.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!