Hirdetés

Nagyobb játszótérre vágynak

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint hosszú évek munkája áll amögött, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott mától vasárnapig olimpiai selejtezőn vehet részt. A soproni hazai pálya ellenére a kvótaszerzés nehéz lesz, de nem lehetetlen a magyarok számára, akik eddig egyszer, 1980-ban szerepeltek olimpián.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nagyobb játszótérre vágynak
Az egység lehet a magyar csapat ereje Fotó: MTI

Dunakeszi alsón van egy játszótér, egy homo­ko­zó, egy hinta, amit szeretnek a gyermekeim, de néha elmegyünk a Ligetbe, ahol van egy nagyobb játszótér – nagyobb homokozóval, több hintával, sokkal nagyobb mászókával. Ami most áll előttünk, az is egy másik játszótér. Magyarországon a női kosárlabda most jutott arra a szintre, hogy egy másik színpadon megmutatva magát továbbléphet. Szeretnénk bejátszani ezt a játszóteret is. Szeretnénk olyan magasságba lépni, hogy már ne csak Európában beszéljenek a csapatról, hanem a világban is tényezők legyünk. Ez sokkal nagyobb lépcső, mint amit az elmúlt években megmásztunk, de úgy érzem, már készen vagyunk bizonyos dolgokra. Arra is, hogy belépjünk azon a bizonyos olimpiai kapun – nyilatkozta a soproni selejtezőtorna előtt Székely Norbert. A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a világ legjobb tizenkét csapata közé szeretnénk bekerülni, és csalódott lenne, ha nem hoznák ki magukból a maximumot. – Szeretném, ha ott lennénk olimpián, de ez előtt a csapat előtt már most meg kell lengetni a kalapot, és örülni kell annak, hogy itt van. Egymásért képesek vagyunk küzdeni, hajtani, remélem, hogy ez eredményekkel is társul – tette hozzá a szakvezető.


Hirdetés


A magyarok a selejtezőben az idei Amerika-bajnok­ságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak a soproni Novomatic Arénában, amely a korábbi Euroliga Final Fourokhoz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül. 
A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára. A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, és negyedikként zárt Moszkvában.

A selejtező programja:
Csütörtök: Magyarország – Kanada (20)
Péntek: Magyarország – Japán (19)
Vasárnap: Magyarország – Spanyolország (18.30)Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!