Hirdetés

Memorandumot készül elfogadni a kormány a tanügyi alkalmazottaknak megígért fizetésemelésekről

Memorandumot fogad el a kormány a csütörtöki ülésén a készülő új közalkalmazotti bértörvénybe foglalt tanügyi fizetésemelésekről – tájékoztatott szerdán a kabinet.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Memorandumot készül elfogadni a kormány a tanügyi alkalmazottaknak megígért fizetésemelésekről
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint Nicolae Ciucă miniszterelnök telefonon tárgyalt a tanügyi szakszervezetek vezetőivel, majd felkérte az oktatási és a munkaügyi minisztert, hogy készítsenek elő egy memorandumot a tanügyi alkalmazottak béremeléséről, amelyet a jövő évben hatályba lépő új közalkalmazotti bértörvénybe foglalnak majd. A dokumentumot csütörtöki ülésén fogadja el a kormány, majd megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

A közlemény szerint a kabinet ezzel megerősíti azt a vállalását, miszerint az oktatási ágazat prioritást fog élvezni az új közalkalmazotti bértörvényben, és a pályakezdő pedagógusok fizetése nem lesz kisebb a bruttó átlagbérnél.

„A memorandumban foglalt kormányzati garanciákat a koalíciós pártok is felvállalták” – olvasható a közleményben.

A Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség elnöke, Marius Nistor szerdán azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy az általános sztrájk akkor fog véget érni, amikor a kormány a tanügyi alkalmazottak által is elfogadott megoldással áll elő. Ugyanakkor bejelentette, hogy csütörtökön vagy pénteken újabb nagyszabású tüntetést tartanának Bukarestben, húszezer személy részvételével.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!