2022. október 4, kedd.
Hirdetés : an accessible web community

Megy ez, legyőzték a mumust

Nem indult jól a találkozó az FK Székelyudvarhelynek a teremlabdarúgó élvonal második játéknapján. A Dunărea Călăraşi ellen fokozatosan jöttek vissza a meccsbe, volt minden: potyagól, piroslap. A tavalyi sikertelenségek után ezúttal megtörték az átkot.

Idegenben lépett pályára az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapata tegnap kora este. Az ellenfele az a Dunărea Călărași volt, amely ellen egyszer sem sikerült győznie idegenben.
Jóformán el sem hangzott a sípszó, máris ébresztőt fújtak az FK-nak. Az első perc le sem pergett, egy szögletet követően Șotârcă betalált. A rossz kezdés folytatódott tovább is, a szerencse viszont mellettük volt. Az első valamirevaló FK-gólhelyzetet a 9. percben jegyezhettük fel Szabó helyzeténél. A játékrész második részében felgyorsultak az események, mindkét kapu előtt sokkal több szituáció adódott. Előbb Szécsi, majd Șotărcă szerezhetett volna gólt. Aztán a 15. percben jött az egyenlítés: Bíró mattolt közelről.
A második félidőt jobban indította, mint az elsőt a Jakab Zoltán által irányított gárda. Több helyzet is adódott. A 24. percben Szőcs László adta el a labdát az ellenfél térfelén, így ziccert hozott össze, ugyanő buktatta a kapura törő játékost, amiért villant a piroslap. Két percig emberhátrányban védekezett az FK, Klein védéseinek is köszönhető, hogy nem módosult az állás. A kiállítás nem zavarta meg az udvarhelyieket, sőt ebből még erőt merítettek, Daniel nagy helyzete után Szőcs Loránd tíz méterről próbálkozott, a nem túl erős lövése középre tartott. Csakhogy a kapus nem koncentrált, a keze és a lába között becsorgott. Potyagóllal lett 1–2 a 28. percben. Három minutumra rá növelte előnyét az FK, szép ellentámadás után Bíró tálalt Danielnek, aki az üres kapuba csak be kellett passzolja (1–3). A végjátékban mezőnyjátékosra cserélte kapusát a Dunărea, és az utolsó pillanatokban eggyel közelebb jött.
Eredmény: Dunărea Călărași – FK Székelyudvarhely 2–3 (1–1)
/Șotărcă (1.), Tarta (39.), illetve Bíró Attila (15.), Szőcs Loránd (28.), Daniel Raymond (31.)/.

Józsa Csongor

TOVÁBBI CIKKEK:

Ez nem így működik

A minap akadt némi dolgom a városban, gondoltam, jártamban-keltemben meg is ebédelek, úgyis elkongatták már a delet. Betértem az egyik közintézményünk alagsorában található étterembe,...

Van sapkája? Nincs sapkája?

Először nem neheztelek a gödrökre, a porra, a felfordulásra a Kossuth Lajos utcában. Örömmel tapasztalom, hogy a Békény utcában is mintha megmozdult volna valami....

Legfrissebb

Para Pista

Ez nem így működik

Van sapkája? Nincs sapkája?

Őrtűzgyújtásra hívnak