Márton Koppány: Megmutattuk, hogy van itt keresnivalónk

Nem mindennapi bravúrt vitt végbe Márton Koppány a Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupa első játéknapján. A Háromszéki Ágyúsok játékosa négy gólt lőtt Kanadának, és oroszlánrészt vállalt a román válogatott bravúros győzelméből. A fiatal játékossal a torna második napjának mérkőzései előtt beszélgettünk.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Márton Koppány: Megmutattuk, hogy van itt keresnivalónk
Felejthetetlen emlék számára a Kanada elleni találkozó Fotó: Farkas Endre

Egyetlen mérkőzésen sem mindennapi teljesítmény négy gólt szerezni, te pedig a román válogatott tagjaként ezt Kanada ellen tetted meg. Hogyan élted meg ezt a mérkőzést?

Felejthetetlen élmény számomra a pénteki mérkőzés. Nagy szó, hogy a szülőfalumban, telt házas közönség előtt ilyen teljesítményt nyújtottunk. Gondolok itt természetesen az egész csapatra.

Hogyan emlékszel vissza erre a négy gólra? Egyáltalán a pályán tudatában voltál, hogy éppen Kanadának lövöd sorra a találatokat?

Nincs csapatra szabva, hogy ki ellen lövünk éppen gólt. Számunkra az az első, legyen az ellenfél Kanada, vagy bármelyik más csapat, hogy a maximumot teljesítsük, kihozzuk azt, amit kérnek tőlünk, és próbáljuk a legtöbbet beleadni a pályán.

Milyen volt az idei szezonod a Háromszéki Ágyúsok színeiben?

A saját teljesítményem kicsit hullámzó volt a klubomban. Volt egy sérülésem, ami miatt elég sokat kihagytam, de utána jól álltam vissza, és jól sikerült teljesítenem a visszatérésem utáni meccseken.

Mi lehet a válogatott célja a világkupa következő mérkőzésein?

Az a legfontosabb, hogy ne szálljon a fejünkbe a dicsőség, és próbáljunk a jó dolgokra alapozva építkezni. Szeretnénk megtartani ezt a csapatjátékot, úgy gondolom, hogy ebben voltunk jobbak Kanadánál is. Ahogy mondani szoktuk, az első néhány órában, a győzelem napján még örülünk minden sikernek, de a következő napra el kell felejteni. Nulláról indulunk, és ugyanúgy meg kell tennünk mindent a győzelemért. Megmutattuk, hogy van itt keresnivalónk, és tudunk meglepetést okozni. Egészséges önbizalommal indulunk neki a további mérkőzéseknek (a román válogatott a torna második napján 6–2 arányban győzte le Csehország együttesét, szerk. megj.).

Volt alkalmatok megünnepelni ezt a nagy győzelmet és a saját teljesítményedet?

Sajnos nem nagyon volt idő ünnepelni. Későn ért véget a mérkőzés, utána volt egy kötelező levezetés. Sokat kivett a lábakból a meccs, fáradtak voltunk, vacsora után már csak pihenés következett. A torna végén esetleg lesz alkalmunk ünnepelni.

Már lementetek a jégről, amikor a zenekar belekezdett a székely himnuszba. Egyértelmű volt, hogy visszajöttök a jégre? Ez a román válogatott mezében mindig kényes téma.

Igen, ez kényes téma, viszont nem volt kérdés, hogy vissza fog menni a csapat. Mindenkinek nagy élmény volt, és magáénak érezte a zenekar és a közönség gesztusát.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!