Lesz gáz 

Átadták a terepet kedden a felcsíki településeken a kivitelezőnek a gázhálózat kiépítésére. Csíkmadarastól Csíkszentdomokosig összesen 86 kilométer hosszúságú gázhálózatot építenek ki, okos-fogyasztásmérőket szerelnek fel, két gázátadó állomást létesítenek, és Csíkszentdomokoson bővítik, illetve korszerűsítik a meglévő hálózatot.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Lesz gáz 
Megérkeztek a vezetékek. Elkezdték a munkát Fotó: Csíkszenttamás Polgármesteri Hivatala/FB

A beruházás áfás összértéke több mint 62 millió lej. Az öt község önrésze mintegy ötmillió lej. A kivitelezés határideje 2023 szeptembere.

– Az építőcég minden községben elkezdte a munkát. Remélem, a határidőt is tudjuk tartani, de ez nagyban függ az időjárástól, és attól is, hogy a cégek mekkora kapacitással tudnak dolgozni. Korábban nagy fejtörést okozott, hogy belevágjunk-e ebbe a beruházásba, hiszen nemrégiben sikerült leaszfaltoztatni útjainkat. A mostani munkálat azzal is jár, hogy helyenként fel kell vágni az útburkolatot. Mindez ellenére úgy gondoltuk és úgy láttuk, hogy a gázhálózat mostani kiépítése egy olyan utolsó és vissza nem térő lehetőség, amelyet nem szabad kihagyni, az a fejlődés kihagyhatatlan része – mondta Bőjte Csongor-Ernő, Csíkdánfalva polgármestere, a beruházás pályázatfelelőse. Hozzátette: a munkálatokkal járó útlezárásokért és kellemetlenségekért kérik a lakosság türelmét és megértését.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!