Közönségsiker és hazai bravúr a nyitónapon

Pénteken délelőtt kezdetét vette Csíkkarcfalván a nyolc nemzeti együttest felvonultató Egyetemi Jégkorong Világkupa. Az első nap legnagyobb meglepetését a székely fiatalokra épülő román válogatott szolgáltatta, amely hatalmas küzdelemben, hosszabbítást követően legyőzte Kanadát.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 5 perc
Közönségsiker és hazai bravúr a nyitónapon
Fotó: László F. Csaba

Talán még az előzetes várakozásokat is túlszárnyaló mérkőzésekkel, nagy közönségsiker mellett kezdődtek el az Egyetemi Jégkorong Világkupa küzdelmei Csíkkarcfalván. A Felcsíki Műjégpálya közönsége kitűnő mérkőzéseket láthatott a pénteki nap folyamán, a koronát a hokiünnepre pedig a székelyföldi fiatalokra épülő román válogatott tette fel, esti Kanada elleni győzelmével.

László F. Csaba

A küzdelmek Csehország Lengyelország fölött aratott szoros diadalával indultak, majd a magyar együttes kapott 7–1-es leckét a szlovák csapattól. Az USA fiataljai némi meglepetésre tíz góllal múlták felül Svédországot. Ezek után következett a nap legjobban várt összecsapása, a Háromszéki Ágyúsok és a Sapientia U23 együtteseire épülő román válogatott csapott össze Kanada fiataljaival. A mérkőzést a torna hivatalos megnyitóünnepsége előzte meg, amelyen Nagy Attila, az esemény szervezőbizottságának elnöke, a Román Jégkorong Szövetség napokban megválasztott új elnöke köszöntötte a jégen felsorakozott csapatokat és a közönséget. A hangulatot a csíkszenttamási születésű jégkorongozó, Bálint Anna Regina éneke fokozta, majd a Fuse Band rézfúvósai játszották el a kanadai és a román himnuszt.

László F. Csaba

László F. Csaba

A nap főmeccsén a házigazda román válogatott már a második percben hátrányba került Kanada ellen. A székely fiatalokra épülő csapat azonban nem adta fel és hatalmas küzdelemben fordított az első húsz percben. A második játékrész elején négy perc alatt négyszer találtak be a csapatok 2–2-es elosztásban, így hazai előnnyel fordultak a felek a záróharmadra. A hősiesen küzdő hazai fiatalok az utolsó percig tartották minimális előnyüket, ám a kanadai kapuslehozatal meghozta az egyenlítést. Következett a hosszabbítás, amelyben az emberelőnyben játszó házigazda, Márton Koppány találatával behúzta a győzelmet. Következhetett az örömünnep, a közönség vastapssal hálálta meg a bravúros teljesítményt.

László F. Csaba

László F. Csaba

Az első nap eredményei
A csoport
Szlovákia – Magyarország 7–1 (1–0, 4–0, 2–1)
Gólszerzők: Roman Vano (2), Richard Novodomec, Matus Tyrencan, Erik Paricka, Tomas Adanovic és Adam Slansky, illetve Szalay Boldizsár
Amerikai Egyesült Államok – Svédország 11–1 (5–0, 3–0, 3–1)
Gólszerzők: Brody Selman (3), Samuel Spaedt és Brendan West (2-2), Jakob Kalandyk, Jesse Lowell, Jason Foltz és Laker Aldridge, illetve Max Wedjesjö
B csoport
Románia–Kanada 5–4 – hosszabbítás után (2–1, 2–2, 0–1, 1–0)
Gólszerzők: Márton Koppány (6., 24., 27. és 61.), Karda Norbert (10.), illetve Matteo Digiulio (2.), C. Dubecky (24.), Davis Sheldan (27.), Luc Reeve (59.)
Csehország–Lengyelország 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)
Gólszerzők: Jakub Czizek (3), Jiri Steiskal, illetve Vaszilij Jeraszov (2), Jakub Sliszarczik

László F. Csaba

A hét végi program
Április 15., szombat
9.30 : Szlovákia – Svédország
13: Lengyelország – Kanada
16.30: Egyesült Államok – Magyarország
20.00: Románia – Csehország
Április 16., vasárnap
9.30: Magyarország – Svédország
13.00: Kanada – Csehország
16.30: Románia – Lengyelország
20.00: Egyesült Államok – Szlovákia



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!