2021. május 7, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kosza Hanna országos bajnok

Nagyszeben rendezték meg hétvégén a cselgáncs U14-es országos bajnokság egyéni, illetve regionális csapatdöntőit. A csíki sportolók ezúttal nem szerepeltek fényesen, de egy országos bajnoki címet összehoztak. A Csíkszenttamási ISK sportolója, Kosza Hanna hozta a tőle megszokott jó szereplést, és bajnoki aranyat szerzett. Egyéniben és csapatban is.

Kosza Hanna és edzője, Dánél Szabolcs
Kosza Hanna és edzője, Dánél Szabolcs

Egy érmet szereztek a csíki cselgáncsozók Nagyszeben­ben az U14-es országos egyé­ni és regionális csapatversenyen. A várakozásokkal ellentétben ugyanis ezúttal nem jött ki a lépés a megyei sportolóknak.
Egy sportoló viszont felülemelkedett mindenkin, éspedig a Csík­szenttamási ISK sportolója, Kosza Hanna, aki súlycsoportjában, a +63 kilogrammosok között az első helyen végzett. Eredménye nem volt meglepő, hiszen a tehetséges lány 2011 óta nyolc aranyéremmel büszkélkedhet egyéni, illetve földharc országos bajnok­ságokon. A szenttamási sportoló a regionális csapatban, amely Közép-Erdélyt képviselte egyedüli csíkiként állt tatamira, és hathatós közreműködésével ott is aranyéremig vezette a régiót. A csapat a második Pitești–Ploiești, illetve a harmadik Galac–Brăila és a Craiova–Drobeta (két harmadik volt) régió csapatait előzte meg.
A fiúknál a szentegyházi Lázár Sándor (50 kg) tudott még helyezést elérni. Lázár az ötödik helyen zárt súlycsoportjában. Kosza Hannát Dánél Szabolcs, míg Lázár Sándort Dániel Albert edzők készítették fel a megmérettetésre.
Az országos bajnokságok sora azonban még nem zárult le. Három hét múlva Marosvásárhely ad otthont az U10–11-es korosztályok országos döntőinek, míg július 12-én Aradon az U12–13-ok állnak tatamira. Mindkét országos döntőt viszont megelőzi egy regionális torna, ahol eldől, hogy kik jutnak a döntő nagytornára. Előbbi korosztály regionális tornájának Kézdivásárhely, míg utóbbinak Csíkszereda ad otthont.

Kapcsolódó cikkek:

Új lemez – új dimenzió

Megjelent az Ineffable zenekar második albuma, amelynek címe New Dimension. A 2016-ban alakult, fiatalokból álló, csíki zenekar kezdetben helyi, kis kávézókban lépett fel, majd...

Az erdélyi magyar iskolák kevésbé zsúfoltak és jobban felszereltek, mint a romániai átlag

Az Erdélystat.ro portál az Országos Statisztikai Intézet (INS) iskolai infrastruktúrára vonatkozó, a 2018-2019-es tanévben végzett felmérésének és a magyar iskolákban végzett saját 2019-es felmérésének...

Csupán negyvenezer nyugdíjas kap üdülési utalványt idén

Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben – jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke. Nicu Rădulescu azt mondta:...

Legfrissebb