Hirdetés

Jövőre veletek ugyanitt!

Élménydús napok vannak a magyar női vízilabda-válogatott tagjai mögött: a székelyföldi felkészülés idén is kimerítő, de felejthetetlen volt a játékosok és a stáb számára egyaránt.

Jakab Árpád
Jövőre veletek ugyanitt!
Szeret Székelyföldre járni a magyar női vízilabda-válogatott Fotó: Hodgyai István

Kedd estétől vasárnap reggelig székelyudvarhelyi főhadiszállással idén is Székelyföldön töltődött fel a magyar női vízilabda-válogatott. A csapatösszetartás, kikapcsolódás rá is fért a lányokra, hiszen a következő egy év során öt világversenyen is medencébe kell ugraniuk: idén nyáron Long Beachen a Világkupán, valamint a fukuokai világbajnokságon, január elején az izraeli Európa-bajnokságon, februárban a katari vébén, majd – ha sikerül kvótát szerezni – a jövő nyári párizsi olimpián.

Hodgyai István

Jakab Árpád

A Hargita Népének nyilatkozó játékosok – Gurisatti Gréta, Magyari Alda, Keszthelyi Rita, valamint Bíró Attila szövetségi kapitány egyetlen szóban foglalták össze a székelyföldi edzőtábort: felejthetetlen.

Jakab Árpád

Jakab Árpád

Jakab Árpád

Hodgyai István

 – Nehéz szavakba önteni az érzést, a szeretetet, amit idén is kaptunk itt

– mondta Gurisatti, Magyarit az érintette meg a leginkább idén is, hogy otthonuktól sok száz kilométerre is szeretik őket, szurkolnak nekik, Bíró Attila pedig elárulta:

ha sikerül olimpiai kvótát szerezni, akkor a párizsi ötkarikás játékok előtt a csapat jövő tavasszal is visszatér Székelyföldre.

Hodgyai István

Jakab Árpád

Ami a programot illeti, igen zsúfolt, de élménydús volt idén is: a lányok túráztak a Vargyas-szorosban, Székelyvarságon bicikliztek, megkóstolták a roston sült miccset, medvét lestek Deságban, meglátogatták a Kováts fényképészetet, tejfölös lepényt és pityókás kenyeret sütöttek Máréfalván Róza mamánál, pálinkát kóstoltak, az Udvarhely Néptáncműhely meghívására táncházban ropták, tehenet fejtek a kénosi esztenán, főztek a székelyudvarhelyi Gasztroakadémián, szombaton pedig ellátogattak a csíksomlyói búcsúba, a záróesten pedig az agyagfalvi Kárpátia-koncertre voltak hivatalosak.

Jakab Árpád

Jakab Árpád

Jakab Árpád



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!