Jól harcoltak a Csíki Titánok

Bukarestben tartották meg Taekwondo WT országos bajnokságot a hazai szakszövetség szervezésében. A viadalon a Csíki Titánok SK sportolói is jelen voltak, Dombi Gyula tanítványai tíz dobogós helyezéssel tértek haza.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Jól harcoltak a Csíki Titánok
Többen is első országos versenyükön remekeltek Fotó: Csíki Titánok

Bukarest adott otthont a Taekwondo WT országos bajnokságnak, amelyet a hazai szakszövetség szervezett június 9. és 11. között. A magas színvonalú küzdelmi versenyen a Csíki Titánok SK részéről húsz sportoló volt jelen, a viadalt gyermek, kisifjúsági és serdülő (kadét) korosztályoknak tartották.

– A versenyen nagyok sok izgalmas küzdelmeket vívtak az ifjú titánok. A legtöbb kategóriában több mint húsz versenyző harcolt az érmekért, volt olyan eset is, amikor a döntősök mögött már öt-hat nyert mérkőzés volt – számolt be a viadalról Dombi Gyula, a Csíki Titánok SK háromdanos edzője. Hozzátette, a csíki klub döntőbe jutott versenyzői nagyon kevéssel maradtuk alul a későbbi győztessel szemben. – Olyan sportolónk is volt, akinek elsősége csupán egy ponton múlott – tette hozzá Dombi.

A csíkszeredai edző kiemelte, az új versenyszabály szerint a versenyzők két félidőt kell megnyerjenek (a lehetséges háromból).

– Minden lejátszott félidő után, aki több érvényes találatot ért el, az nyeri azt a félidőt, a második félidő is 0-0-val kezdődik, ha azt is ugyanaz a versenyző nyeri, akkor ő nyerte meg azt a küzdelmet. Ha egyik félidőt egyik, a másodikat a másik nyeri, akkor lejátsszák a harmadik harmadot is. Minden érvényes testtalálat 2 pontot ér, amit automatikusan egy pontozórendszer ír be, és azonnal megjelenik a kijelzőn. A versenyzők lábfején egy speciális jeladó lábfejvédő van, amivel ha megfelelő erősségű rúgást visznek be az ellenfél testvédőjére, akkor a pontozórendszer automatikusan beírja a pontot, így teljesen kizárják az esetleges bírói tévedést. Az ököllel bevitt ütés 1 pontot ér, míg a serdülőknél (12 éven felüliek) a fejtalálat 3 pontot ér – magyarázta az új rendszert a csíki edző. Hozzátette, eredményeik annak függvényében is kiválónak számítanak, hogy a Csíki Titánok SK több olyan versenyzővel vágott neki a megmérettetésnek, aki most küzdött először országos szintű versenyen, és nagyon jól teljesítettek.

A versenyzőket Dombi Gyula háromdanos és Dombi Beáta egydanos edző készítette fel a viadalra.

A csíkiak helyezései:
2. helyezettek: Demián Sára (kisifjúsági, +40 kg), Dombi Patrik (gyerek 1, -30 kg), Szakács Balázs (kisifjúsági, +40 kg), Demián Dóra (kisifjúsági, -40 kg), Iacob Robert (gyerek 1, -35 kg).
3. helyezettek: Szakács Judit Eszter (kisifjúsági, -40 kg), Dombi Denisz (gyerek 1, -25 kg), Tankó Anita (gyerek 1, -25 kg), Dénes Alexandra (gyerek 1, -30 kg), Lévay Zselyke (gyerek 2, -25 kg), Tamás Örs István (serdülő, -53 kg).
4. helyezettek: Nyíró Richárd (kisifjúsági, +40 kg), Manea Tamás (kisifjúsági, +40 kg), Tőke Tamás (gyerek 2, -25 kg).
5. helyezettek: Vrenceán Nóra (gyerek 1, -30 kg), Szávuj István (gyerek 2, -25 kg), Szávuj Kincső (gyerek 2, -25 kg).
6. helyezett: Balázs Sámson (gyerek 1, -35 kg).
8. helyezettek: Crenganis Cristian (kisifjúsági, +40 kg), Fejér Gergő (gyerek 2, -25 kg).
Csapatösszesítésben a Csíki Titánok SK a 3. helyen zárt a kisifjúságiak között.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!