2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Izgalmas lesz a vége

Még 36 mérkőzés van hátra az Erste Liga alapszakaszából, amely a hajrájához közeledve még rengeteg izgalmat tartogat. Nagy a tülekedés az élmezőnyben a minél jobb helyezésért és az ezzel járó kiemelésért, valamint a még rájátszást érő nyolcadik pozíció megszerzéséért is.

A Csíkszeredai Sportklubnak 12, míg a Gyergyói HK-nak 7 meccse van még hátra a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. Rengeteg rangadót kell letudjon mindkét fél. Ebből a Sportklubnak van több, hiszen páros meccse van az Újpesttel és a Ferencvárossal, míg a Brassóval négy alkalommal találkozik. A Gyergyói HK-nak egy-egy mérkőzése van az Újpesttel és a Ferencvárossal, míg három a Brassóval. Ezek az összecsapások kimenetelei nagyban befolyásolják az alapszakasz végeredményét.

Az Erste Liga hivatalos honlapja csokorba szedte a legizgalmasabb párharcokat.

Brassó – Újpest

A Brassó a vesztett pontokat tekintve a legjobb mérleggel rendelkezik, úgy áll a második helyen, hogy a közvetlen riválisoknál – a Csíkszeredát leszámítva – jóval kevesebb meccset játszott. Ez persze azt is jelenti, hogy most 23 nap alatt kell bepótolnia a hátralévő 11 meccsét. A Corona ötös győzelmi sorozatát a MAC HKB megszakította múlt vasárnap, ráadásul a holnapi ellenfél, az UTE idén már kétszer borsot tört a brassóiak orra alá, egy ráadásos és egy szétlövéses 3–2-es győzelemmel. Most viszont az újpestiek lesznek fáradtabbak, hiszen a GYHK elleni találkozó után egyből következhet az újabb feladat. Kérdés, hogy a múlt heti sérültkontingensből hányan épültek fel és állnak Virág Csaba rendelkezésére.

MAC HKB Újbuda – Ferencváros-Telekom

Szombaton rendezik a Tüskecsarnok-derbit. Ezen a tévés meccsen mutatkozhat be a napokban szerződtetett, korábban a MAC-ban már megfordult Kovács Bronson Zoltán és Pápa Márton. A két együttes idei három találkozóját egyaránt az FTC nyerte, igaz, valamennyi szorosan alakult. A MAC HKB sorsolása nehéz, de egy jó hajrával meglehet az első négy hely valamelyike.

Brassó – Csíkszereda

A két együttes legutóbb decemberben, a Román Kupa döntőjében találkozott, akkor a Brassó nyert 5–2-re, most pedig február 9. és 14. között, vagyis hat nap alatt négyszer is összecsapnak a nagy riválisok. Mondani sem kell, hogy ezeknek a meccseknek az eredménye mennyire meghatározza a két együttes helyezését: a Brassó úgy is lehet alapszakaszelső, ha hátralévő 11 meccséből egyet elveszít, ha viszont többször bukik pontot, akkor attól is függ a helyzete, hogy például a Csíkszeredától hány pontot vesz el. A Sportklubnak a Gyergyóval volt egy hasonló sűrű sorozata, ott a két hazai siker után a két idegenbeli találkozón egy pontot gyűjtött.

Csíkszereda – FTC-Telekom

A Brassó elleni négy találkozó után sem vár könnyebb feladat a Csíkszeredára, egymás után két meccs következik a Fradi ellen, február 17-én és 18-án. A két együttes rivalizálása meghatározta az Erste Liga előző két évét: 2019 tavaszán ők vívták a döntőt ferencvárosi sikerrel, tavaly pedig megosztoztak az elsőségen. Ebben az idényben a budapesti meccseket az FTC nyerte meg, ráadásul legutóbb kiütéssel, 7–3-ra. Az FTC első erdélyi túráján három pontot gyűjtött két meccsen, a mostani szereplése pedig eldöntheti azt is, hogy meg tudja-e nyerni az alapszakaszt a zöld-fehér gárda.

MAC HKB – Újpest

Az utolsó héten, február 19-én és 25-én is megmérkőzik egymással a két, egyaránt a legjobb négybe igyekvő budapesti csapat, előbb Újpesten, utána a Tüskecsarnokban. Ősszel a 2–1-es újpesti győzelmet 6–4-es újbudai követte, a mostani pontokon is sok múlik majd.

DEAC – MAC HKB

Ahogy szintén meghatározó lehet a február 21-i találkozó is, ami ráadásul a DEAC-nak az utolsó lesz az alapszakaszban. A debreceniek programja lazább, több pihenőjük lesz, és a sorsolás is könnyebbnek tűnik. Az idei mérleg eddig a MAC HKB felé billen: ősszel ráadásban 5–4-re, aztán 5–1-re győzött a fővárosi alakulat, majd decemberben a DEAC visszavágott egy 3–2-es szétlövéses sikerrel.

Gyergyói HK – Brassó

Az utolsó négy nap alatt háromszor is megmérkőznek a csapatok, kétszer Brassóban, egyszer Gyergyószentmiklóson. A Brassónak ezekre a pontokra is szüksége lehet az alapszakasz megnyeréséhez, míg a GYHK a legjobb négybe már vélhetően nem fér be, ám egy jó hajrával hangolhat a rájátszásra, és üzenhet a riválisoknak, hogy alaposan gondolják meg, ha esetleg őt választanák. A decemberi meccsen idegenben 4–1-re győzött a Corona.

Opten Vasas – Titánok

A nyolcadik hely megszerzése a célja mindkét csapatnak, de vélhetően egészen az alapszakasz végéig várni kell arra, hogy kiderüljön, melyikük örülhet majd. Ráadásul február 20. és 26. között háromszor is összecsapnak a felek, a begyűjthető kilenc pont döntő fontosságú lehet. Most a Vasas áll jobban három ponttal, de két meccsel többet játszott. December elején játszottak egymással a szezonban, akkor hosszabbítás után a Titánok örülhettek. A fehérvári fiatalokra most vár még egy erdélyi út, igaz, a Vasasnak is nagy lökést adott a múlt héten megszerzett hat pont.

 

Az Erste Liga heti műsora

Ma: Csíkszeredai Sportklub – Titánok (18.30), Brassói Corona – Újpest (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Opten Vasas HC (19).

Szombat: MAC HKB Újbuda – Ferencváros-Telekom (15.10), Gyergyói HK – Titánok (18.30), Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30).

Vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni DEAC (18), Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30), Brassói Corona – Titánok (18.30).

A Csíkszeredai Sportklub – Titánok, a Gyergyói HK – Újpest és a Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Bohoszkóp hétről-hétre

Közmondással jellemezve… Kos: Jobb az elég, mint a Kos. Bolond lyukból szagos szél fúj.   Bika: A lónak négy lába van s mégis hány körme? Minden szamár a másik...

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb

Bohoszkóp hétről-hétre

Bárkit beoltanak

Para Pista

Lehet-e felnőtté válni?