Ismét lesz lovasünnep

Szombaton tartják a Székelyföldi Rönkhúzó Bajnokság döntőjét Gyergyószentmiklóson. A lovaspályán tartandó esemény a XIII. Székelyföldi Lovasünnep része, ezúttal is egész napos programot szervezett a Krigel SK. Az érdeklődők csak a Gyer­gyó TV-n vagy online követhetik a rendezvényt.

 

Úgy döntött a Krigel Sportklub, hogy a járványügyi óvintézkedések szigorú be­tartása mellett megszervezi az első alkalommal meghirdetett Székelyföldi Rönkhúzó Bajnokság döntőjét – közölték sajtótájékoztatón.

– Bár korábban azt mondtuk, nem szervezzük meg ezt az eseményt, ha nem jöhetnek nézők, kénytelenek voltunk ezt felülbírálni, mert láttuk, hogy nagyon sokan beiratkoztak a bajnokság különböző fordulóiba, így a döntő megszervezése is szükségessé vált – mondta a főszervező, Bajkó Tibor.

Negyvenkét versenyző vesz részt a döntőben Székelyföld minden részéről, Háromszékről, Alcsíkról, a Gyergyói-me­dencéből. Kilencfordulósra tervezték a bajnokságot, ötöt sikerült megszervezni ebből. A döntőn kívül több lovasprogramot is beépítettek a lovasünnepbe, lesz fogathajtás, magasugró verseny és egy kaszkadőrcsapat is fellép Farkaslakáról.

A társszervezők mindegyike szerepet vállalt most is. A gyergyó­szentmiklósi önkormányzat képviseletében Len Emil Balázs alpolgármester volt jelen a sajtótájékoztatón, azt mondta, az önkormányzat vállalja, hogy a továbbiakban is támogatja a lovassportokat és a lovasünnep szervezését. A Városi Sportklub vezetője, Tatár Előd azt emelte ki, hogy a sportrendezvények szervezése továbbra is fontos, a járvány ellenére, hiszen a sportolóknak meg kell mutatniuk a fejlődést. Hargita Megye Tanácsa és a fejlesztési ügynökség is beszállt a szervezésbe.

– Fontos, hogy a lovasspor-

tok művelői és az érdeklődők ne veszítsék kedvüket a járvány ellenére sem. Csak úgy tudjuk fenntartani a lovaséletet, ha találkoznak a szereplők, megmutatják a fejlődést. Számunkra nagyobb eredmény, hogy a világjárványban szervezhetünk online eseményeket, mintha járványmentesen egy háromnapos rendezvényt tartanánk – fejtette ki Cilip Árpád, a fejlesztési ügynökség igazgatója.

A rendezvény szombaton reggel 9 óra 30 perckor kezdődik, várhatóan délután fél hatig tart. Élőben követhető minden mozzanata a Gyergyó TV-n, illetve az esemény Facebook-oldalán.