Eddig kevés a jelentkező

A hároméves szakoktatásban és duális képzésben meghirdetett helyek majdnem fele üresen maradt a beiratkozás első szakaszát követően Hargita megyében, azoknak tehát, akik a második szakaszban – augusztus 2–5. között – szeretnének jelentkezni szakképesítésre, még mindig maradt lehetőségük, hogy jó néhány mesterség közül válasszanak.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Eddig kevés a jelentkező
Mesterségek bő kínálata. Hétfőig lehet még iratkozni Fotó: László F. Csaba

A középiskolai beiratkozás első szakaszát követően a Hargita Megyei Tanfelügyelőség összesítette, hogy az ősztől hároméves szakoktatásban, illetve duális képzésben induló osztályok között hol maradtak üres helyek. A tanfelügyelőségtől kapott adatok szerint a következő tanévre tervezett szakosztályok 46 százalékára még lehet jelentkezni – a következőkben áttekintjük, hogy milyen képzések közül választhatnak a magyar diákok a középiskolai beiratkozás második, augusztus 2–5. közötti időszakában.

Az agroturisztikától a kőfaragásig

A csíkszéki tanintézetek közül vannak még helyek a Kós Károly Szakközépiskola kőműves–kőfaragó–vakoló és ács–asztalos–parkettázó osztályaiban, a Székely Károly Szakközépiskola továbbra is várja a fiatalokat autófestő–autóbádogos, valamint villamosállomás- és elosztóbáziskezelő-szerelő szakokon. A Venczel József Szakközépiskolában lehet még iratkozni hús- és halfeldolgozó szakmunkás, asztalos és kertész szakképzésre, illetve vannak még helyek a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolában agroturisztikai dolgozó és hegyvidéki gazda szakokon. Szintén maradtak üres helyek a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskola kereskedő–bolti eladó és agroturisztikai dolgozó osztályaiban, a gyimesfelsőloki Szent Erzsébet Szakközépiskolában pedig ugyancsak agroturisztikai osztályban. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Duális képzések

Udvarhelyszéken és Gyer­gyó­­széken a duális képzésben is maradtak helyek az ősztől induló osztályokban: a székelykeresztúri Zeyk Do­mokos Szakközépiskolában asztalos szakon, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Szakközépiskolában szintén asztalos szakon, a ditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola duális osztályaiban pedig szakács, cukrász, asztalos, erdész, illetve villamosállomás és elosztóbáziskezelő-szerelő szakokon vannak helyek. 
A székelyudvarhelyi tanintézetek hároméves szakoktatásban kínált képzéseire lehet még iratkozni a Kós Károly Szakközépiskolában áruátvevő, raktáros osztályokba, a Bányai János Szakközépiskolában asztalos, kisfeszültség-karbantartó–villanyszerelő és fodrász–manikűrös–pedikűrös osztályokba. 

Eddig kevés a jelentkező
A szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskola várja a jelentkezőket asztalos, textiltermék-készítő, illetve autószerelő szakokon, a zetelaki P. Boros Fortunát Szakközépiskola pedig erdész és szállodai dolgozó képzést biztosít az érdeklődőknek. A korondi szakközépiskolában pincér szakon vannak még helyek, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Szakközépiskola hároméves szakoktatásban induló osztályaiban pedig asztalos, kertész, textiltermék-készítő és kereskedő–bolti eladó szakokon lehet iratkozni. 
A gyergyószentmiklósi szak­kö­zépiskolák közül a Batt­hyány Ignácban maradt több üres hely a hús- és halfeldolgozó szakmunkásképzésben, de van még négy hely szakács szakon is. 
A borszéki Zimmethausen Szakközépiskolában pedig pin­cér szakra lehet jelentkezni a következő tanévben induló, magyar nyelvű szakképzésre. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!