Hirdetés

Halálos baleset vasárnap délelőtt

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Halálos baleset vasárnap délelőtt
Fotó: László F. Csaba

Közúti baleset történt az 578-as európai úton, Csíkszentmárton közelében vasárnap délelőtt: a csíkszeredai hivatásos tűzoltók egy speciális, vízzel és habbal oltó járművel, SMURD-mentőautóval és egy kiszabadító csapattal érkeztek a helyszínre. A balesetben egy furgon és egy személyautó ütközött, aminek következtében a személyautó sofőrje elhunyt – tájékoztatott a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A Hargita megyei rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit: az előzetes információk szerint megállapították, hogy az 55 éves csíkszentmártoni férfi, aki településéről tartott Csíkszereda felé, egyelőre ismeretlen okokból és körülmények között elütötte azt a 31 éves, ugyancsak csíkszentmártoni férfit, aki egy álló helyzetben lévő autó mögött állt az úttesten. A baleset okozóját alkoholtesztnek vetették alá, és megállapították, hogy nem fogyasztott alkoholt.

A rendőrség bűnügyi eljárást indított emberölés bűntettének elkövetése miatt, és folytatja a nyomozást az ügyészség koordinálásával, a baleset pontos körülményeinek tisztázásáért – tájékoztatott közleményben a Hargita Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!