Hirdetés

Éremre pályáznak az udvarhelyiek

Tíz erdélyi magyar résztvevővel, köztük két udvarhelyi teqballossal szerdán kezdődik hivatalosan a 3. Európa Játékok, melyet Krakkóban és a környező kis-lengyelországi régióban rendeznek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Éremre pályáznak az udvarhelyiek
Györgydeák, Ilyés, Dakó és Barabási érmeket nyerne Fotó: Teqball Romania

Bár a küzdelmek strand­­ké­zi­labda és at­létika sportágakkal már tegnap elkezdődtek, hivatalosan a mai napon startol el a 3. Európa Játékok, melyet Krakkóban és a környező kis-lengyelországi régióban, összesen 13 településen bonyolítanak le június 21. és július 2. között.
A kontinensolimpiának is számító 3. Európa Játékokat szervezők 48 ország 7300 sportolóját 26 sportág 29 szakágában várják a játékokra, a fegyveres konfliktus miatt az oroszok és a fehéroroszok távol maradnak.
Összesen 18 nyári és 1 téli sportág 22 szakágában, továbbá 7 nem olimpiai sportágban összesen 253 versenyszámban hirdetnek győztest. Tíz sportágban közvetlen olimpiai kvótákat, ezekkel részben átfedésben 18-ban kvótához szükséges pontokat lehet szerezni, melyek az olimpiai kvalifikációba számítanak majd bele. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt megrendezett rangos sportesemény megnyitóját szerda este, Krakkóban tartják.
 Tíz erdélyi magyar

Románia egy 150 fős kerettel vág neki a küzdelmekkel, közöttük tíz erdélyi magyarral. A legtöbben marosvásárhelyiek: Sánta Szabolcs (utcai kosárlabda), Szőcs Bernadett és Szőcs Hunor (asztalitenisz), Málnási Attila (hegyikerékpár). Sepsiszentgyörgyöt képviseli szintén hegyi­ke­rék­párban Molnár Ede, illetve jelen lesz az atlétikai válogatott tagjaként a kolozsvári 400-as futó, Miklós Andrea.
Éremre esélyesek a teq­ballosok is két udvarhelyivel a keretben, a világelső vb-címvédő Györgydeák Aporral és Ilyés Szabolccsal. A női szekciót pedig a székelyudvarhelyi Vasas Femina labdarúgó-csapatánál is megfordult két marosvásárhelyi játékos, Dakó Katalin és Barabási Kinga egészíti ki.
A teqballosok valamivel később, június 26-án utaznak Krakkóba, elsőként György­deák lép asztalhoz férfi egyéniben június 29-én.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!