2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elfásultak a végére

Nem tudott meglepetést okozni a Marosvásárhelyen megrendezett országos felnőtt birkózóbajnokság harmadik – és egyben utolsó – tornáján a Székelyudvarhelyi Fások SE csapata. Mindhárom vetélytárstól kikaptak, és végül a negyedik helyen zártak.
A kitűzött cél, a bronzérem így nem lett meg.

[dropcap]K[/dropcap]özel álltak ahhoz, hogy maradandót alkosson a Székelyudvarhelyi Fások SE birkózócsapata az országos bajnokság harmadik, egyben utolsó, tornáján, ám a lépés ezúttal sem jött ki. A forgatókönyv hasonló volt, mint a harmadik, hazai rendezésű tornán.
László Szabolcs edző-játékos legénysége előbb a favorit Lugosi VSK-val vette fel a harcot. A két csapat kőkemény csatát vívott, de a bravúr nem jött össze a Fások számára, és 5–3-as vereséget szenvedtek. A lugosiak számára pedig ez a győzelem azt jelentette, hogy bebiztosították a bajnoki aranyat. Míg az első meccsen jól küzdöttek az udvarhelyi fiúk, addig a másodikra összeomlottak.
A Temesvári VSK ellen sima, 6–2-es vereséget könyvelhettek el. A bronzérem megszerzésére így már csak egy út maradt: legalább egy döntetlent elérni a Craiovai VSK-val. A várva várt siker viszont sehogy sem akart összejönni. Szoros volt végig az állás, és 4–3-as oltyán vezetésnél is volt még remény az esetleges döntetlenre, de az utolsó meccs nem a Fások javára dőlt el.
A szabadfogású csapatbajnokságban tehát a Lugosi VSK győzött, megelőzve a Temesvári VSK-t, a Craiovát és a Székelyudvarhelyi Fások SE csapatát.
„Nem úgy jött ki a lépés, ahogyan elterveztük. Sajnos egy olyan meccset veszítettünk el, amelyre úgy készültünk, hogy behúzzuk. Nincs mit tenni. Megyünk előre, és jövőre megpróbálunk javítani, bár tudjuk, hogy nehezebb lesz a két új nevező csapat miatt (a Bukaresti Steaua és Kolozsvár jelezte részvételi szándékát – szerk megj.). Míg a mi keretünk csak hazai sportolókból áll, addig a többiek rendre idegenekkel erősítenek. Mi is meg kell próbáljunk erősíteni. Fontos viszont, hogy a jövő generációját beépítsük a csapatba. Ezért egy szerződés is van a Székelyudvarhelyi Sportiskola és a Fások SE között. Az ifik számára hamarosan itt van a Románia-kupa, úgyhogy ők nem lazsálhatnak.
A Székelyudvarhelyi Fások SE csapata: Pál Tibor (57 kg), Simó László (61 kg), Katona Zsolt (65 kg), László Szabolcs (70 kg), Balázs Zsolt (74 kg), Szép Zoltán (86 kg), Adrian Recorean/Vlad Boieroiu (97 kg), Pál Dénes (120 kg).

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint...

Videó – Székelyföld Magazin 2021. június 16.

A közel száz tagú Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar munkáját mutatjuk be Önöknek, továbbá szó lesz a csíkszentsimoni sportcsarnok és a Csíkkozmást érintő turisztikai tervekről...

Menesztette a parlament a nép ügyvédjét

Formálisan is felmentette a parlament szerdán Renate Webert az ombudsmani tisztségből, miután előző nap tevékenységi beszámolója elutasításával megvonta tőle a bizalmat. A Nép ügyvédjének is...

Legfrissebb