Hirdetés

Elégedettek az Eb-szerepléssel

Elégedett udvarhelyi tanítványának, Toró Dávidnak Eb-szereplésével György István, a román U13-as asztalitenisz-válogatott edzője. Ugyanakkor az U10-esek bodzavásári bajnokságáról két érmet szereztek az udvarhelyiek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elégedettek az Eb-szerepléssel
Fotó: FRTM

A György István és Andreea Zamfir edzők által irányított vegyes román válogatott veretlenül jutott a második szakaszba, ahol 4-1-re kikapott Németországtól, majd 3-2-re verte a cseheket, de ez sem volt elég az elődöntőbe jutásért. A 9–12. helyért zajló helyosztókon a román válogatott előbb kikapott a lengyelektől (1-3), majd legyőzte a svédeket (3-2), így a 11. helyen végzett a vegyes csapatversenyben a június 14–18. között megrendezett zágrábi U13-as asztalitenisz Európa-bajnokságon.
Az egyéni versenyszámokban a hattagú játékoskeret udvarhelyi versenyzője, Toró Dávid sikeresen jutott ki a főtáblára a csoportjából, a legjobb 32-be jutásért azonban kikapott a belga Clossettól, így a 33. helyen zárta a versenyt. A vegyes párosok küzdelmében a Toró Dávid – Diana Suvei páros egy 17. hellyel tért vissza Hor­vát­országból.
György István teljes elégedettséggel nyilatkozott ud­var­helyi tanítványa teljesítményéről, főleg annak tekintetében, hogy Toró Dávid egy évvel fiatalabb korosztályánál, tehát igazából jövő évben, hazai környezetben harcolhat reális esélyekkel az Eb-érmekért.
- Még nagyon sok a tennivaló, de tudjuk, milyen területeken kell még több munkát befektetni a sikerhez. De abban már most biztosak vagyunk, hogy a minőségi udvarhelyi asztalitenisz utánpótlása (is) soha nem tapasztalt eredményeket produkál és meghatározó szerepe van minden szinten – összegzett az U13-as válogatott székelyudvarhelyi edzője.
Érmek Bodzavásárról

A kontinenstornával egy időben rendezték meg Bodzavásáron mintegy 200 fiatal részvételével a 9–10 éves korosztály számára meghirdetett országos egyéni és csapatbajnokságot. 
A fél évszázados múltra visszatekintő Ezüstütő vetélkedőn a Gelei Nimród, Pozsonyi Tamás és György Hunor felállású udvarhelyi csapat az elődöntőig jutott, ahol a bajnok Bodzavásár ellen maradt alul 3-1 arányban, így bronzéremmel zárta az U10-es hazai bajnokságot. Az udvarhelyiek teljesítményét Gelei Nimród egyéni ezüstérme tette ragyogóbbá.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!