Hirdetés

Csíkszentmártoni siker a körzeti versenyen

A házigazda csíkszentmártoni önkéntes tűzoltók jutottak – a jövő héten szintén Csíkszentmártonban megrendezett – megyei döntőbe, ahol a megye legjobb önkéntes tűzoltócsapatai mérkőznek meg egymással. A keddi körzeti vetélkedőn hét önkéntes tűzoltócsapat vett részt.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csíkszentmártoni siker a körzeti versenyen
A házigazdák remekeltek az önkéntes tűzoltók vetélkedőjén Fotó: Birtalan Sándor

László Antal, Csíkszentmárton alpolgármestere az önkéntes tűzoltó tagja: a keddihez hasonló tűzoltóvetélkedőt évente megszervezik, a környék különböző települései felváltva vállalják a házigazda szerepét.

– Az idén Csíkszentmárton adott otthont a csíki regionális vetélkedőnek, amelyen hét település önkéntes tűzoltócsapata vett részt. Az esemény főszervezője a Hargita Megyei Katasztrófavédelemi Felügyelőség (ISU Hargita) volt, minden évben a házigazda település önkéntesei is részt vállalnak a szervező munkából – részletezte az elöljáró.

Egyébként Csíkszentdomokostól a Kászonokig

valamennyi település önkéntes tűzoltócsapata részt kellett volna vegyen a vetélkedőn, ugyanis kötelező jellegű esemény

– hívta fel a figyelmet az alpolgármester. A keddi vetélkedőn hét csíki település önkéntes tűzoltói mérték össze tudásukat, akiknek három próbát kellett teljesíteniük. A három próba során,

összességében legjobban teljesítő csapat nyert, és jutott tovább a jövő hét csütörtöki megyei döntőbe,

ahol a többi körzeti győztessel mérhetik össze erejüket és tudásukat. A tét a Hargita Megye Legjobb Önkéntestűzoltó Csapata díj, a győztes csapat ezzel együtt kivívja a jogot, hogy később az országos önkéntes tűzoltóversenyen Hargita megyét képviselje.

– A június 15-i vetélkedőn a megyében még működő három céges tűzoltócsapat is jelen lesz. Korábban a megyében a nagyobb gyáraknak külön tűzoltócsapatuk is volt, mára csupán három maradt, de ők eleget is tesznek a megmérettetésnek – mondta László Antal. Megjegyezte: Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Csíkszentgyörgy, Tusnádfürdő, Csíkszentdomokos, Csíkcsicsó és Csíkdánfalva (a tavalyi győztes) csapatai vettek részt a tegnapi vetélkedőn. Noha sokkal több önkéntes tűzoltócsapat van Csíkszéken, valószínűleg a munkahelyi elfoglaltságaik miatt kevesebben tudtak részt venni a csíki vetélkedőn, vélekedett a szervező.

A három próbát követően a végelszámolásánál a házigazda Csíkszentmárton csapata nyerte a tűzoltó-vetélkedőt és vehet részt, a jövő héten, ugyancsak Csíkszentmártonban megszervezett megyei döntőn. Gergely Attila, a Csíkszentmartoni Önkéntes tűzoltók parancsnoka készítette fel a házigazdák csapatát a versenyre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!