Hirdetés

Bővül a szakorvoscsapat

Jelentős korszerűsítéseket végeztek az elmúlt évben a gyergyótölgyesi pszichiátriai kórháznál; az egészségügyi intézménybe közel harminc megyéből érkeznek a legkülönbözőbb pszichiátriai betegségekben szenvedők. A 31 részből álló épületkomplexum karbantartása, működtetése a kórház saját költségvetéséből és a megyei önkormányzat támogatásával történik.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bővül a szakorvoscsapat
Fotó: Boncina-Székely Szidónia/Archív

Az elmúlt évben az intézmény fertőtlenítő készüléket vásárolt, illetve folytatták a belső udvarban lévő sétányok kialakítását, amelyet 2022-ben kezdtek el. Emellett parkrendezést, felszerelésvásárlást, a 9-es pavilon felújítását végezték el több mint egymillió lejes keretből. A megyei önkormányzat közel 500 ezer lejjel támogatta a működésüket, ebből az összegből épületszerkezeti és energetikai felújításokat végeztek a 10-es pavilonban, hűtőszobát alakítottak ki az élelmiszerraktárban, elektronikai eszközöket vásároltak, tatarozták a 29-es és a 30-as pavilonokat – mondta el érdeklődésünkre Csibi Veronica kórházmenedzser. Hozzátette: az épületegyüttes vízellátását maguk oldják meg, mivel a településnek nincs vízhálózata; idén ennek a rendszernek a javítási munkálatait tervezik.


Hirdetés


A megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó egészségügyi intézménybe az elmúlt években több szakorvos érkezett, így jelenleg nyolc pszichiáter, egy belgyógyász dolgozik teljes munkaidőben itt, epidemiológus, labororvos és fogorvos pedig szerződéses bedolgozói munkakörben látja el feladatait. 
A kórházmenedzser elmondta: hat betöltetlen osztályvezető orvosi állás van, de reményeik szerint idén és 2025-ben is egy-egy új orvossal gazdagodik majd az intézmény.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!