Hirdetés

A miniszterelnök ajánlata az RMDSZ-nek

Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szombaton, a PSD Hargita megyei szervezetének választási ülésén kijelentette, hogy soha nem fogadja el olyan törvények támogatását, amelyek előnyben részesítenék valamely romániai etnikai közösség tagjait.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
A miniszterelnök ajánlata az RMDSZ-nek
Fotó: gov.ro

Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kijelentette, soha nem fogadja el, hogy Romániában olyan törvények legyenek, amelyek bizonyos más etnikumú romániaiakat előnyben részesítenek.

– Mindannyian egyenlőek vagyunk, tisztelnünk kell egymást. Abban az esetben, ha nem tiszteljük egymást, a jogrendnek kell érvényesülnie, mert így működik a demokrácia, nincs anarchia – fogalmazott a kormányfő.

Úgy vélekedett, az etnikai alapú autonómia témája a választási kampányok idején szokott megjelenni a közbeszédben.

– Én is, önök is normális országban szeretnénk felnevelni a gyermekeinket. Ehhez elsősorban az kell, hogy mi viselkedjünk normálisan. Vessünk már véget a Székelyföld autonómiájáról szóló ostobaságoknak. Soha nem volt és soha nem is lesz. (...) Ezek a témák és ellenségeskedések a választások idején bukkannak fel, ez a politikai vezetők módszere a választók mozgósítására. Elmúltak már azok az idők

– jelentette ki a miniszterelnök.

Ugyanakkor Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek is üzent.

– Azt hiszem, provokálhatom Kelemen Hunor elnök urat, főleg, hogy Hargita megyéből származik, hogy az RMDSZ listáira vegye fel a román pártok egyik képviselőjét, és megígérem, én is felveszem az RMDSZ egyik képviselőjét a PSD bukaresti listájára. Ez a normalitás gesztusa lesz, ami azt mutatja, hogy mindannyian romániaiak vagyunk

– mondta Ciolacu.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!