Székelyföldi győzelem a nyitányon

Remek hajrával szerezte meg a győzelmet Székelyföld labdarúgó-válogatottja a Csíkszeredában zajló CONIFA világbajnoki selejtező tornán.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelyföldi győzelem a nyitányon
Hátrányból fordítva nyert Székelyföld Fotó: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

Az FK Csíkszereda stadionja ad otthont a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének (Confederation of Independent Football Associations, röviden: CONIFA) 2024-es, kurdisztáni világbajnokságának egyik selejtező csoportjának június 30. és július 2. között. A Csíkszeredában első alkalommal szereplő Székelyföld mellett a dél-albániai Chameria és az olaszországi Két Szicília Királysága szerepel a kvalifikációs tornán.
Az első félidőben a vendégek büntetőből szereztek vezetést. A második 45 percben előbb Magyari Szilárd egyenlített, majd Veres Szilárd és Kovács Lóránt is betalált. A hosszabbítás végén szerzett vendégtalálat már csak a szépítésre volt elég.
Székelyföld győzelemmel kezdte a CONIFA világbajnoki selejtezőjét, a közönség pedig hosszan ünnepelte a fiúkat, a székely himnuszt az egész stadion felállva énekelte a győztesek tiszteletére.
A folytatásban a két vendégegyüttes, Chameria és Két Szicília Királysága csap össze szombaton, 19.30-tól. Székelyföld vasárnap, ugyanebben az időpontban Két Szicília Királysága ellen zárja a tornát.
 

CONIFA világbajnoki selejtező
Székelyföld – Chameria 3–2 (0–1)
Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Roger Lundbäck (Svédország), asszisztensek: Zoran Ljakić és Nedeljko Rauković (Szerbia)
Gólszerzők: Magyari Szilárd (58.), Veres Szilárd (88.), Kovács Lóránt (90+1), illetve Artur Sejdini (37. és 90+6.)
Sárga lap: Szondi Botond (20.), Gergely Botond (36.), illetve Samet Gjoka (55.), Artur Sejdini (66.)
Székelyföld: Gyenge Szilárd – Csiszer Balázs, Gergely Botond, Kelemen Dávid, Vita Dániel (Dobozi Krisztián, 78.), Szondi Botond, Csürös Attila (Veres Szilárd, 69.), Simó Csongor (Göndör Alex, 69.), Györgyi Arthur (Sebestyén Botond, 69.), Kovács Lóránt, Magyari Szilárd (Balogh Szilárd, 78.) Vezetőedző: Ilyés Róbert
Chameria: Leonid Varfi – Blendi Rosaj (Florind Taku, 68.), Serdar Zagani, Donald Mehmeti, Feliks Cane Ledio Kosi (Endri Spahiu, 82.), Kevis Glesi, Tedi Baholli (Dajan Rexhmati, 68.),
 


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!