Hirdetés

Oszlop a parkolóban

Napról napra szebb formát ölt a Gál Sándor tér parkolója – ezzel a felütéssel osztott meg bejegyzést közösségi oldalán Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere. A fotók alapján elmondható, hogy valóban modernebb, különb lesz a Gál Sándor téri parkoló, mint volt elődje. Az egyik fényképen viszont az látszik, hogy egy villanyoszlop éktelenkedik az egyik parkolóhelyen. Egy kisebb autó ugyan elfér, de egy nagyobbnak már nincs lehetősége odaállni.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Oszlop a parkolóban
Nem fogja akadályozni a parkolást. Eltávolítják Fotó: László F. Csaba

A helyszínen járva mi is megtaláltuk az ominózus villanyoszlopot, ami az egyik parkolóhely egy részét elfoglalva, akár akadályozhatná is a parkolást, viszont a hely még nincs megnyitva a forgalom előtt, így amennyiben időben eltávolítják, nem fog gondot okozni az autósoknak. A területen éppen serényen dolgozó – új villanyoszlopokat szerelő – munkások, kérdésünkre felhívták rá a figyelmünket, hogy a régi, betonból készült villanyoszlopokat el fogják távolítani. 
Ennek kapcsán kerestük Csíkszereda alpolgármesterét, Bors Bélát, aki elmondta, hogy a szóban forgó villanyoszlopot a héten eltávolítják, miután lekerülnek róla a villanyhálózat kábelei. Az elöljáró az autóparkolók srégen történő elhelyezését a parkolófelület maximális kihasználásával magyarázta, így ezzel a megoldással 72 autónak lesz helye, és lesz két mozgássérülteknek való parkolóhely is. Megtudtuk, hogy az adóhivatal (ANAF) felőli részen a járdarészt már leaszfaltozták és megengedték annak használatát. Ugyanakkor a park területén jelenleg zajlik a szennyvízcsatornák cseréje, az új világítóoszlopok kihelyezése, és hamarosan következik a térfigyelő kamerák felszerelése. Napirenden van a parkoló mellett kialakítandó automatizált, öntisztító közvécé beszerzése is, amelynek kivitelezési költsége 268 ezer lej áfa nélkül. A felszerelt kamerák közül egyet a közvécére irányítanak majd. A tervek szerint a munkálatokat július végére befejezik, és az átvételt követően, augusztusban át is adhatják a forgalomnak. A Gál Sándor-szobor körüli parkot és a játszóteret egy második lépésben, jövőre fogják felújítani.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!