Jövőre a községhatárig épül járda

Javában zajlik a járdaépítés Korondon. A települést az országút mentén jobb felől átszelő járdát egészen a községhatárig építik, ezzel biztonságosabbá téve a gyalogos közlekedést.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jövőre a községhatárig épül járda
Alapozzák a járdát. Szakaszos munka Fotó: Hadnagy Éva

Járdaépítési program kezdődött 2021-ben Korondon, a munkálatot három különböző szakaszra osztották fel. Az elmúlt évben a település Székelyudvarhely felőli kijárata irányába építettek járdát, idén pedig a tavasz beköszöntével a parajdi kijáratnál folytatódott a munka.
– Ez egy több évig tartó projekt része. Jelenleg a vízelvezetésekkel és a járda alapozásával dolgozik a kivitelező, és a cél, hogy még idén további 800 méteres szakaszt tudjunk megépíteni és elkészíteni a járdát egészen Árcsóig – fogalmazott a polgármester.
Hozzátette, fő céljuk, hogy a település Székelydvarhely felőli bejáratától egészen a község Parajd felőli határáig járdán lehessen közlekedni az országút mentén. Ez összességében közel négy kilométeres szakaszt jelent. Akárcsak a falu többi részén, ezen a szakaszon is térkővel burkolják a járdát.
– Idén erre a szakaszra különítettünk el összegeket a költségvetésünkből, illetve a Hargita Megye Tanácsa által visszaosztott hatszázalékos jövedelemadót is erre fordítottuk – részletezte az elöljáró.
A járdaépítési munkálatok második szakasza megközelítőleg 870 ezer lejbe kerül áfa nélkül. A harmadik és egyben utolsó szakasz építését, amely Árcsótól a községhatárig vezetne, jövő tavaszra tervezik. A polgármester kiemelte, céljuk a közlekedés biztonságosabbá tétele, hiszen ha megnyílik a strand, még inkább megnő az autó- és a gyalogosforgalom.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!