Időutazás

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc

Románia, mint köztudott, a lehetőségek országa. Olyannyira, hogy kies határaink között az időutazás nem álom, hanem valóság. De szögezzük le máris, hogy nem a jövőbe történő utazásra válik lehetőség, hanem a múltba történő visszaugrásra, de nem ám csak néhány esztendőt, hanem egyenesen egy évszázadnyi időt van módunkban visszatérni a történelembe. 
Gondolom, mindenki ismeri a Vissza a jövőbe című sci-fi filmvígjátékot, amiben a főszereplők egy időgéppé átalakított benzinmotoros DeLorean gépjármű segítségével utaztak múltba és jövőbe egyaránt. Nos nálunk is hasonló a szitu, sőt egyszerűbb is, mert nem szükséges egy nyitott sirályszárny/ajtókkal ellátott DeLorean márkájú gépjármű, hanem elég egy lerobbant vasútállomáson bevárni egy ócska vasparipát – a nyugati csúcstechnológiás időgép, egylövetű balkáni változatát –, és máris indulhat a banzáj. Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, csak egyirányú utazás létezik „vissza a múltba” jeligével. 
Történt ugyanis, hogy nemrégiben egy napvilágot látott kimutatás szerint a román vasútvonalak több mint kétharmadának – pontosan a 73 százalékának – lejárt a tervezett élettartama. Részletesebben: az állami számvevőszék 2021-es kimutatására és a szállítási minisztérium által közölt adatok alapján Románia 
13 500 kilométernyi hosszúságú pályahálózattal rendelkezik, ebből 9829 kilométernyi vasúti pályának lejárt az élettartama. A 17 694 híd és palló közül, melyek élettartamát 40 évben határozták meg, 9223 (azaz 52 százalék) szorul felújításra. A vasúti töltések 61 százalékának, az alagutak 35 százalékának, a jelzőberendezések 84 százalékának, a felsővezetékek 76 százalékának, a transzformátorállomások 65 százalékának lejárt a tervezett élettartama. A vasúti hidak 41,6 százaléka több mint száz éve épült.
Nos, mindezek tükrében a román vasúti infrastruktúra elhanyagoltsága oda vezetett, hogy ma lassabban, óránként 45 kilométeres átlagsebességgel közlekednek a vonatok, mint száz évvel ezelőtt, amikor a korabeli sajtó szerint a személyszállításban óránként 50-60 kilométeres átlagot értek el a vonatok.
Visszalépve a kályhához, mint jeleztem, a lehetőségek országában az időutazás is működik, igaz, visszafelé, de az nagyon. Ehhez csak fel kell szállnunk egy vonatra, és máris több mint egy évszázadot haladtunk hátra az időben, lassan, de biztosan.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!