Hirdetés

Újabb teqballos arany

A székelyudvarhelyi György­deák Apor győzelmével ért véget az Európa Játékok kvalifikációs sorozatának negyedik és egyben utolsó állomása, amelyet a múlt héten rendeztek meg Podgoricában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Újabb teqballos arany
A világ két legjobbja: Blázsovics és Györgydeák Fotó: fiteq.org

Györ­gydeák Apor, a székelyudvarhelyi Gó­bék Teqball Team játékosa a két héttel ezelőtti madridi torna után Podgoricában is megállíthatatlan volt, miután aranyéremmel zárta az Európa Játékok kvalifikációs sorozatának negyedik és egyben utolsó versenyét.
A világelső teqballos ahogy Spanyolországban, úgy Mon­te­negróban is a világ­rang­lista második helyezettjével, Blázsovics Ádámmal küzdött az aranyért, ezúttal két szettben, 2–1 arányban bizonyult jobbnak magyarországi ellenfelénél.
Férfi párosban a székelyudvarhelyi Györgydeák/Ilyés Szabolcs a januári szkopjei tornához hasonlóan ezúttal is negyedikek lett, és utazhatnak a krakkói Európai Játékokra. Rajtuk kívül két marosvásárhelyi játékos is készülhet a játékokra, mindketten remekeltek Podgoricában: Barabási Kinga női egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, női párosban pedig Dakó Katalinnal az oldalán a döntőig jutottak, ahol a magyarországi Vasas Lea/Janicsek Zsanett duóval szemben maradtak alul.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!