Negyven találat a Csík körzetiben

Újabb rangadót játszott a megyei labdarúgó-bajnokságban a Roseal, ezúttal az éllovast fogadták a székelyudvarhelyiek, a meccset a VSK Gyergyó magabiztosan nyerte. A körzeti bajnokságokban két csoportban harmincnál több gólé esett.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Negyven találat a Csík körzetiben
Megérdemelten nyerte a rangadót a VSK Gyergyó Fotó: Hodgyai István

A listavezetőt fogadta a megyei labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a második Roseal, a székelyudvarhelyiek egy hete a zöldasztalnál behúzták üldözőjük, a Golimpiakosz elleni meccset, ám vasárnap a VSK Gyergyószentmiklós elvitte a pontokat a Küküllő-parti városból. 
A papíron rangadónak minősülő találkozó a pályán egészen más képet mutatott, a gyergyóiak végig uralták a mérkőzést, labdabirtoklásban és helyzetek kialakításában is többet nyújtottak. A rendkívül sportszerű összecsapást (mindössze egy sárgalapot mutattak fel) már az első félidőben eldöntötték a vendégek, Hegyi Attila a 22. percben juttatta előnyhöz a VSK-t, a 37. percben pedig Țepeș Andrei duplázta meg az előnyt.
A körzeti bajnokságok – azaz az 5. Liga – két csoportjában is több mint harminc találat született, Máréfalván és Kászonaltízen kilenc gólt lőttek a házigazdák úgy, hogy egyet sem kaptak, de Csíkszentimrén is kilencszer ünnepelhettek a játékosok, igaz, a vendéglátók ennek nem nagyon örültek. Kozmáson tíz gól esett, ám itt is a vendég csíkszentkirályiak örülhettek jobban.

4. Liga, 15. forduló: Zetelaki Fenyő – Székelykeresztúri Egyesülés 0–3, Szé­kely­ud­var­helyi Golimpiakosz – Gyer­gyó­szárhegyi Bástya 2–1, Agyagfalvi Len­dü­let – Balánbányai Bányász 1–3, FC Csíkszentsimon – Csíkcsicsói Ezüstfenyő 4–2, Székelyudvarhelyi Roseal – VSK Gyergyószentmiklós 0–2. A Ho­mo­ród­al­mási Homoród szabadnapos volt.
Udvarhely körzeti, 14. forduló: A csoport: Oklánd – Szentpéter 2–1, Etéd – Kobátfalva 3–0, Szentpál – Farcád 2–1, Felsőboldogfalva – Szentábrahám 3–2, Gagy – Bögöz 2–0, Siménfalva – Nagygalambfalva 1–2.
Udvarhely körzeti, 14. forduló: B csoport: Alsósófalva – Zeteváralja 4–1, Farkaslaka – Kápolnás 4–0, Máré­falva – Bogárfalva 9–0, Zetelaka II. – Lövéte 1–5, Malomfalva – Varság 2–0, Korond – Parajd 5–2.
Csík körzeti, 14. forduló: Csík­szent­györgy – Lázárfalva 3–2, Csíkszent­imre – Gyimesbükk 3–6, Kozmás – Csíkszentkirály 4–6, Csíkszentdomokos – Szépvíz 7–0, Kászonaltíz – Csík­szentmihály 9–0.

Kopacz Gyula, Szász Csaba



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!