Hirdetés

Közösségi tevékenységek helyszíne lesz

Multifunkcionális sporttermet építenek Szé­kely­szent­ki­rá­lyon, amely az egész közösség javát szolgálja majd. A munkálatok jó ütemben zajlanak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 360 négyzetméteres épületet már befedték, és a belső falait festik.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közösségi tevékenységek helyszíne lesz
Alig fél éve kezdtek hozzá. Jól haladnak Fotó: Hadnagy Éva

Multifunkcionális sporttermet építenek Szé­kely­szent­ki­rá­lyon, amely nemcsak az iskolás és óvodás gyermekek, hanem az egész közösség javát szolgálja majd. 2022. július 1-jén tették le a létesítmény alapkövét, mára pedig már áll az épület, beszerelték a nyílászárókat, a narancssárga cserepek pedig azt hirdetik, hogy nemrég kerültek helyükre, és az épület jelentős részének külső szigetelésével is végeztek. Jelenleg a több mint 360 négyzetméteres épület belső nagy termét festik a kivitelező vállalat munkatársai. 
Bálint Elemér Imre, Oroszhegy község polgármester szerint jó ütemben halad a munka, ami az enyhe télnek is köszönhető. A kivitelező vállalat a szerződések értelmében 2024 decemberére kell elkészüljön hivatalosan a létesítménnyel, az elöljáró azonban reméli, hogy jövő év márciusára már teljesen elkészülnek, és birtokukba vehetik az új létesítményt. A belső munkálatokkal, épületgépészettel is jól haladnak, és remélhetőleg jövő év tavaszára már a területrendezést is befejezik.

– Székelyszentkirályon elég kicsi a kultúrotthon, és olyan szűk helyen van, hogy nem is bővíthető a magánterületek miatt, éppen ezért döntöttünk az új létesítmény megépítése mellett – részletezte a polgármester. Az új, 360 négyzetméternyi hasznos felületű épületben egy 200 négyzetméteres nagytermet alakítottak ki, amely alkalmas lesz közösségi, kul­tu­rá­lis, egyházi és iskolai rendezvények lebonyolítására is, az iskolás, óvodás gyermekek sporttevékenységei mellett

– tette hozzá Bálint Elemér Imre.
A beruházás értéke több mint 200 millió forint (2,5 millió lej), amelyből a magyar állam a Kárpát-medencei Ó­vo­da­fej­lesz­té­si Prog­ram­ján keresztül 130 millió forinttal (1,7 millió lej) járul hozzá. A fennmaradó rész biztosítását Orosz­hegy község önkormányzata vállalta. Bálint Elemér Imre elmondta, bár nem kis feladatra vállalkoztak ilyen ingatag gazdasági helyzetben, mégis vállalták, hiszen mindannyiuk – a helyi katolikus egyház, az önkormányzat és a helyi faluközösség – számára igen fontos ez a beruházás.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!