Aki mer, az nyer

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 2 perc

Mivel az ember alapvetően társas lény, ezért minduntalan keresi életének tökéletes párját. Szia. Helló. Mizu? Ráérsz? Fáradhatatlanul válaszolgatunk a sablonos kérdésekre, az ismerkedés csak a személyiség felszínét kapargatja, az anyagi tényezők és a küllem prioritást élveznek. 
Gyakran emlegetjük a februárt a szerelmesek hónapjaként, úgyhogy a párkeresés témája nem is lehetne aktuálisabb. Tény, hogy napi szinten figyelmet fordítunk a társas kapcsolatainkra, legalább hetente egyszer feltesszük magunknak a nagy kérdést, hogy milyen is a nagy Ő, akire vágyunk, de ennél sokkal ritkábban gondolunk bele abba, hogy a társkeresés valamelyest egy megoldhatatlan küzdelemmé vált.
Köszönöm, online ismerkedés, haszontalan társkereső oldalak és lelkileg kizsákmányoló applikációk. Köszi szépen, pandémia. Már majdnem megszoktam a társkeresés legújabb, kihívásokkal teli szokásait, amikor a Covid-19 teljesen összekuszálta a szálakat, s engedett elveszni a karantén és a két egyén közötti másfél méteres távolságok útvesztőjében. Szerencsére, ezek egyre inkább kezdenek feledésbe merülni, s a társkeresés visszaállhat a régi medrébe. Igazából az lenne a legjobb, ha új irányba indulna el. Ami a pandémia előtt és alatt számított divatosnak, az semmiképp nem ad lehetőséget két ember lelki kapcsolódására. Ha továbbra is az online világban történik a párkeresés és az ismerkedés számottevő része, akkor miért nem tudjuk jól csinálni, s úgy a hasznunkra fordítani, hogy az ismerkedés valóban ismerkedés legyen, ne csak felületes kommunikáció? Elvárásaink és magas igényeink vannak, de sok esetben hiányzik az, hogy nyitott érdeklődéssel beszélgessünk a másik emberrel. 
A legjobbat keressük, a legjobbat akarjuk választani, hiszen ez mindenkinek jár. Folyamatosan mérlegelünk, hogy végül, döntéseink következményeként a legjobb jusson nekünk. Az online ismerkedésről viszont még mindig csak azt tudom elmondani, hogy elég jó… De ha a célommal a legjobbra törekszem, akkor miért elégszem meg csak a tűrhetőnek nevezhető odafelé úttal? Aki mer, az nyer. Ideje kézbe venni az ismerkedési szokásokat. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!