Tartalékosan semmi esélyük nem volt

Legjobbjait kímélve, a Gyergyói HK jégkorongcsapata sima vereséget szenvedett Galacon a román jégkorongbajnokságban. A Brassói Corona másodjára is legyőzte a Steauát.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tartalékosan semmi esélyük nem volt
A válogatottak elmentek, a GYHK kikapott Fotó: Sorin Pană/SportulIlustrat

Hétközi páros meccseket rendeztek a román jégkorongbajnokságban, ahol az Erste Liga negyeddöntőjére hangoló Brassói Corona és a Gyergyói HK lépett jégre.
Előbbiek a Bukaresti Steaua vendégei voltak, ahol egy nappal korábban 5–3-as győzelmet arattak. A bakák a páros második meccsére sem adták könnyen magukat, és a Corona ezúttal is szűkösen, két góllal, tudott nyerni.
A Gyergyói HK a Galaci VSK vendége volt. A piros-fehérek igencsak tartalékos kerettel utaztak el a Duna partjára, hiszen a meghatározó játékosaik hiányoztak, egyrészt pihentették őket, másrészt pedig válogatottbeli kötelezettségek miatt nem voltak jelen.
Ennek fényében nem volt meglepetés, hogy az alig három sorral, többnyire a fiataljait bevető GYHK nem tudta tartani a lépést a hazaiakkal. A meccs felére már minden eldőlt, amikor a galaciak ötgólos vezetéshez jutottak. A hazai oldalon Hildebrand, míg a túloldalt Szigeti jutott mesterhármasig. A felek párharcának második felvonása tegnap este, lapzárta után ért véget.

Eredmények

VSK Galac – Gyergyói HK 9–5 (4–1, 3–2, 2–2) /Hildebrand (4., 7., 25.), Szurszov (6., 23.), Juri (16.), Baskov (29.), Csernyuk (44.), Sabanov (57.), illetve Szigeti (6., 35., 52.), Silló (25.), Todor (49.)/.
Bukaresti Steaua – Brassói Corona 1–3 (1–2, 0–0, 0–1) /Ruban (4.), illetve Schaber (16.), Valchar (20.), Sills (50.)/.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!