Egy arany, két ezüst

Vegyespárosban aranyat, egyéniben és férfi párosban ezüstérmet szerzett az Ománi Szultánátusban rendezett veterán-világbajnokságon Fejér-Konnert András asztaliteniszező. Az udvarhelyi sportoló egyéniben az eddigi legjobb eredményét könyvelhette el.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy arany, két ezüst
Három vb-éremmel a nyakában ünnepelt Fejér-Konnert Fotó: Fejér-Konnert arvhívumából

Tizenegy korcsoportban rendezték meg január 15–21. között az Ománi Szultánátus fővárosában, Maszkatban az idei asztalitenisz veterán-világbajnokságot. A székelyudvarhelyi Fejér-Konnert András három versenyszámban indult, és mindháromban dobogóra léphetett.
Vegyes párosban, az 55 év felettieknél a svájci Geiger Margittal a világbajnokság legsimább döntőjében szerezték meg az aranyérmet, három szettben, 11–4, 11–2 és 11-4 arányban győzve a dán Jan Søndergaard és Jette Vieg páros ellen. Férfi párosban a dán Vendelbo Henrikkel az oldalán indult az 50-es korcsoportban, sajnos az elődöntőben meghúzódott Fejér-Konnert mellizma, így a döntőben csak félgőzzel tudott küzdeni, a finálét végül a dán Karsten Haumann/Jan Søndergaard duó nyerte.
Az egyéni döntőben (az 55–59-es korcsoportban) a kínai Pan Yan ellen lépett asztalhoz Fejér-Konnert András, ha nincs a sérülés, minden esélye meglett volna az aranyra. 
– A sérülés miatt a tenyeres ütések nem mentek jól, a kínai ezt észrevette, így folyton a tenyeres oldalamra adta a labdát. De még így is szoros döntőt játszottam, 3–2-re maradtam alul – értékelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
Fejér-Konnert András korábban párosban nyert már veterán-vébét, egyéniben eddig „csak” a bronzig jutott, így a mostani ezüst az eddigi legjobb eredménye. Kicsit fájlalja, mert nem mindennap adódik ilyen nagy esély egy világbajnoki aranyra, de nem adja fel, és ígérete szerint találkozunk még vele a veterán-vb-n.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!