Hirdetés

Ádáz harc a rájátszásért

Hokidömping volt a hétvégén a jégkorong Erste Ligában, ahol a Csíkszeredai Sportklub nagy csatát vív a rájátszásba való jutásért. Az egyenes ági kvalifikációhoz két közvetlen rivális érkezett, ám felemás eredmények születtek.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ádáz harc a rájátszásért
A kapu előtt a DEAC hokisai jóval élesebbek voltak Fotó: ersteligapress

Utolsó méterekhez érkezett a jégkorong Erste Liga alapszakasza, és három csapat – a Csíkszeredai Sportklub, a Debreceni DEAC, valamint a Ferencváros-Telekom – nagy harcot vív az egyenes ági rájátszásba való jutásért. 
A csíkiak ráadásul mindkét közvetlen riválisukat hazai pályán fogadhatták. Elsőként a Ferencváros érkezett. A felek kiegyensúlyozott meccset vívtak, ahol a kék-fehérek az első két harmadban egy-egy gólt szereztek. A Ferencváros viszont nem adta fel, és a záró felvonásban Kulmala hátrányos góljával visszajöttek a meccsbe. Alig másfél percre rá Péter azonban visszaállította a kétgólos különbséget. Jöhetett a hajrá, ahol a vendégek előbb szépítettek, majd a kapuslehozatallal próbálkoztak, ám ez visszafelé sült el, és Milan bebiztosította a csíki győzelmet.
Másnap a Debreceni EAC érkezett Csíkszeredába. Az a DEAC, amely egy nappal korábban háromgólos előnyről bukott Brassóban. A vendégek ezúttal is villámrajtot vettek, és a 8. percben már hárommal vezettek. A Sportklubban volt még tartás, és a harmad végére feljöttek mínusz egyre, majd a második harmad elején egyenlítettek. Azt lehetett gondolni, hogy innen talpra áll a Sportklub, de nem így lett. A vendégek még ebben a harmadban megszerezték a vezetést, hogy a záró felvonásban kitömjék a hazaiakat, és hárommal nyerjenek.
A listavezető Gyergyói HK-nak nincs problémája a rájátszásba jutásért. Elsőként az egész szezonban hektikus játékot mutató Újpest érkezett. A meccs egy gólt hozott. Az első harmad végén Bodó volt eredményes. Másnap a Ferencváros látogatott Gyergyószentmiklósra. Miként Csíkszeredában, úgy Gyergyószentmiklóson is kiélezett meccset vívtak a zöld-fehérek. És bár korán gólt szereztek, Bodó egyenlített. A mérkőzés során viszont a vendégek voltak jóval koncentráltabbak, és a meccs hajrájára háromgólos előnyt kovácsoltak maguknak, amelyre már csak egyszer tudott válaszolni a hazai alakulat.

Erste Liga, eredmények

Brassói Corona – Debreceni EAC 6–3 (0–1, 3–2, 3–0).
Sportklub – Ferencváros 4–2 (1–0, 1–0, 2–2) /Részegh T. (7.), Vesely (22.), Péter B. (47.), Milan (60.), illetve Kulmala (46.), Tóth A. (57.)/.
Gyergyói HK – Újpest 1–0 (1–0, 0–0, 0–0) /Bodó (20.)/.
Corona – Újpest 5–4 (2–1, 2–2, 1–1).
Sportklub – DEAC 4–7 (2–3, 1–1, 1–3) /Schaus (14.), Sofron (19.), Becze (23.), Milan (52.), illetve Szmirnov (1.), Mihalik A. (3.), Dalecky (8.), Izacky (25.), Novotny (41.), Sándor (43.), Révész (57.)/.
Gyergyói HK – Ferencváros 2–4 (1–1, 0–1, 1–2) /Bodó (10., 60.), illetve Kestila (3., 45.), Bán (34.), Nagy G. (57.)/.
Dunaújvárosi Acélbikák – BJAHC 0–5 (0–1, 0–3, 0–1).
FEHA19 – DVTK Jegesmedvék 2–3 (1–0, 0–3, 1–0).
A Corona – Ferencváros, a Gyergyói HK – DEAC és a Sportklub – Újpest találkozók tegnap este lapzárta után értek véget.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!