Hirdetés

Veszélyes kutyákat tartó gazdákat bírságoltak meg

Három kutyatartó gazdát bírságoltak meg a rendőrök összesen ezer lej értékben azt követően, hogy veszélyes, agresszív kutyákat felkutató és azonosító ellenőrzéseket végeztek a Csíkszereda környéki nyári legelőkön és táborokban – közölte pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Veszélyes kutyákat tartó gazdákat bírságoltak meg
Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint azt ellenőrizték, hogy a kutyatartó gazdák betartják-e a 2002/55-ös kormányrendelet előírásait, amely szabályozza a veszélyes kutyák tartását. Mint írták: az ellenőrzések során szabálysértéseket tapasztaltak a legelők tulajdonosainak, illetve kezelőinek részéről, akik nem tettek eleget kötelezettségeiknek. Azaz nem látták el azonosító mikrocsippel a kutyákat, valamint nem sterilizálták az ebeket a jogszabályi előírásoknak megfelelően. Ennek eredményeként három bírságot szabtak ki mintegy 1000 lej értékben.

A rendőrök felhívják a legelők tulajdonosainak figyelmét arra, hogy „minden kutya, amely személyeket vagy háziállatokat támad vagy harap meg nyilvános vagy magánterületeken anélkül, hogy provokálnák, agresszív kutyának minősül, és a 2002/55-ös kormányrendelet alapján a veszélyes vagy agresszív kutyák tartását szabályozó rendelkezések vonatkoznak rá”.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!