Véget ért a jótékonysági program

Szociális érzékenységről tettek tanúságot a gyergyószentmiklósiak Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Lezárult az idei Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért jótékonysági program. A gyűjtőpontokat megszüntették, csomagolják és kiszállítják a felajánlásokat a napokban. Ezúttal is nagy adakozókedvről tettek bizonyságot a gyergyószentmiklósiak.

December 19-ig hirdették meg a gyűjtést az idei Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért programban, de még hétfőn is nagyon sok felajánlást vittek a szociális igazgatóságra. Szintén hétfőn adta át adományát az Inter Gyergyó teremfocicsapat és a Jövő FC labdarúgóklub is. A sportszervezetek minden évben kiveszik a részüket a jótékonykodásból.
– Az idén nem sikerült megszerveznünk a klub záróünnepségét, amelyen a gyűjtésre is sort kerítettünk. De az edzésekre hoztak a gyerekek tartós élelmiszert, köszönjük a szülőknek, hogy most is együttműködőek voltak – mondta Puskás István, a Jövő FC utánpótlásklub elnöke.
Nemcsak sportszervezetek, hanem más szerveződések is hasonló módon, saját köreikben gyűjtöttek és egyben adták át az élelmiszereket a szociális igazgatóságon. Sok felajánlás érkezett a boltokban kihelyezett urnákba is. Jegyzőkönyvvel, a mennyiségeket pontosan feljegyezve vették át a felajánlásokat a szociális igazgatóság munkatársai. Évekre visszamenőleg el tudnak számolni a beérkezett adományokról, jegyezték meg.
– Köszönöm a gyer­gyó­szent­mik­ló­siaknak, a szervezeteknek, intézményeknek, hogy bekapcsolód­tak ebbe a karitatív mozgalomba. Több mint 260 család, mintegy ezer személy részesül az adományokból. Gyergyószentmiklóson van szolidaritás, szociális érzékenység – összegzett a program zárásaként Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere. Az elöljáró úgy fogalmazott, hálás mindenkinek, aki csatlakozott a gyűjtéshez annak ellenére, hogy idén sem lehetett kulturális vagy szórakoztató programokat szervezni a gyűjtőpontoknál.
Az összesítés szerint több mint három tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a négyhetes program keretében. A felajánlások lajstromában egyebek mellett 1855 darab konzerv, 696 csomag száraztészta, 615 kilogramm liszt, 618 kilogramm cukor és 593 liter olaj szerepel. Ezenkívül, érdekességképpen, idén vitamin-pezsgőtabletta, bébiétel és mosogatószer is érkezett a szociális igazgatóságra. Volt egy olyan névtelen vállalkozó is, aki gondolva a cukor- vagy lisztérzékenyekre, vásárlási utalványt ajánlott fel.

Barabás-Pál Hajnalka

 

: an accessible web community