Védőfelszerelés adományból

Csíkszeredába is megérkezett a magyar kormány védőfelszerelés-adománya. Nemcsak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház részesül adományban, hanem a megyei mentőszolgálat és a Gyulafehérvári Caritas Hargita Megyei Szervezete is.

Jó helyre került az adomány                                                                                                   Fotó: László F. Csaba

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzser-igazgatója, Konrád Judit tegnap délben vette át a magyar kormány által adományozott védőfelszereléseket.
− Ez az eddigi legnagyobb adományunk, ami a védőfelszereléseket illeti. Ez ezért fontos, mert ezáltal még nagyobb biztonságot tudunk nyújtani mind az alkalmazottjainkak, mind a betegeinknek – mondta Konrád Judit.
A megyei kórház összesen 6950 FFP-maszkot, 19 200 sebészeti maszkot, 350 plexi arcvédő maszkot, 7300 kesztyűt, 400 védősapkát, 1050 védőpapucsot, 1100 liter fertőtlenítőszert, 1250 védőruhát, illetve 300 védőszemüveget kapott adományba.
− Azt szoktuk mondani, hogy segíts magadon és az Isten is megsegít. Hálásak vagyunk a magyar kormánynak, hogy ebben az időszakban is tudtak ránk figyelni, amikor ők is nap mint nap több próblémával kell szembenézzenek – vélekedett Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke. Hozzátette: nemcsak a megyei kórház részesült ilyen adományban, hanem a Hargita Megyei Mentőszolgálat és a Gyulafehérvári Caritas Hargita Megyei Szervezete is. Ők szintén tegnap vehették át a szállítmányt.

Szilágyi Dalma-Orsolya