2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Változáson ment át a VSK kerete

Elkezdte a felkészülést a soron következő bajnoki idényre a VSK Csíkszereda másodosztályú férfi kosárlabdacsapata, melynek kerete nagy változásokon ment át. Hárman befejezték a versenyszerű kosárlabdázást, míg négyen eligazoltak. Egyelőre 11 fős a keret, de Lászlófy Botond vezetőedző még két posztra igazolna játékost. Nehéz lesz, mert beszűkült a piac.

Átalakult a VSK Csíkszereda kerete a nyáron. Heten távoztak a csapatból
Átalakult a VSK Csíkszereda kerete a nyáron. Heten távoztak a csapatból

[dropcap]H[/dropcap]armadik napja készül a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapata a 2015/2016-os bajnoki idényre. A Lászlófy Botond vezényelte csíki kosarasok, ahogy az elmúlt években, úgy most is, a második ligába neveztek be. Az előttük álló szezon kiírása nem változott a tavalyihoz képest. Ezek alapján az első ligában érdekelt 12 együttes kötelező módon kell csapatot indítson a második ligában, akikhez csatlakoznak a nem „farmcsapatok”. Jelen pillanatban tizenegy gárda jelentkezett, amelyből hat farmcsapat. Igaz, a nevezési határidő szeptember 1-je, így még van idő. Az első körben mindenkit csoportra osztanak, majd az elődöntő tornáktól kezdve különválnak azok a csapatok, akik jogosultak a feljutásra és a farmcsapatok.

Heten távoztak
A soron következő idényre fejtörést okoz a VSK trénerének, hogy a tavalyi keretből heten távoztak. Az aktív sportolói karrierjét az iskolai tanulmányok miatt befejezte Darvas Tamás, Pozsony Szabolcs és Gál Arnold. A csíki utánpótlás egyik legnagyobb reménysége, a 17 esztendős László Arnold pedig Győrbe igazolt. Három tapasztalt játékos sem a VSK-nál folytatja. Sabin Faur és Baczó Balázs egyelőre ismeretlen helyre távoztak, míg Rosu Adrian az első ligában érdekelt Bukaresti Steauát fogja erősíteni.
A távozók helyét három utánpótlás korú játékossal töltötték fel. Így a felnőttcsapattal készül Puskás Levente, Nagy Norbert és Benedek Krisztián, akik betöltötték 17. életévüket.
„Két posztra szeretnénk játékost hozni. Irányító, illetve center posztra. Előbbi nem annyira égető probléma, de az utóbbit mindenképp meg kell oldjuk. A cél az volt, hogy körbenézzünk a székelyföldi városokban, hogy találunk-e ide játékosokat, de elakadtunk. Országos szinten pedig nagyon beszűkült a piac azzal, hogy az első ligások is kötelező módon csapatot kell indítsanak a második ligában. Míg régebb tudtunk egy-egy játékost hozni azok közül, akik lemorzsolódtak, most már nem tudunk. Légiós igazolásra van jogosultságunk, viszont ezzel nem akarunk élni, hiszen a célunk a hazai, illetve a fiatalok versenyeztetése” – fogalmazott Lászlófy Botond.

A felkészülésről
A csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést. Heti két edzéssel készülnek három-négy héten át. Majd folyamatosan változik az edzések minősége. „Egyelőre az erőnlétre és az állóképességre fektetjük a hangsúlyt, tehát az erőnlét megalapozása a cél. Fokozatosan áttérünk a vegyes felkészülésre, majd a hajrában jöhet a taktikai elemek kidolgozása. Egy kihívás lesz, hiszen nehéz egy 17 esztendős felé ugyanolyan elvárásokat támasztani, mint egy tapasztaltabbnak” – fűzte hozzá Lászlófy.
A tréner elmondása szerint szeptember folyamán szeretnének három-négy edzőmeccset lekötni, de egyelőre még konkrétumok nincsenek.

A keret
Jelen pillanatban a VSK Csíkszereda keretét tizenegy játékos alkotja, akik közül hárman még ifik, míg a többiek maradtak a tavalyi csapatból.
Íme a VSK csapata: Puskás Levente, Nagy Norbert, Benedek Krisztián, Vita András, Lokody Mátyás, Héjas Botond, Bogos Ákos, Bârsan Cosmin Claudiu, Elek István, Forreiter Szabolcs és Váncsa Róbert.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint...

Videó – Székelyföld Magazin 2021. június 16.

A közel száz tagú Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar munkáját mutatjuk be Önöknek, továbbá szó lesz a csíkszentsimoni sportcsarnok és a Csíkkozmást érintő turisztikai tervekről...

Menesztette a parlament a nép ügyvédjét

Formálisan is felmentette a parlament szerdán Renate Webert az ombudsmani tisztségből, miután előző nap tevékenységi beszámolója elutasításával megvonta tőle a bizalmat. A Nép ügyvédjének is...

Legfrissebb