Válaszok kismamáknak: online szülésfelkészítőt tartanak

Szülésfelkészítő Zoom-beszélgetést szervez kismamák számára a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a Csíki Anyák Egyesületével partnerségben – tájékoztat közleményében az egészségügyi intézmény.

A 2021. március 18-án 15 órakor kezdődő, magyar nyelven zajló beszélgetés keretében a kórház szülészeti és nőgyógyászati, illetve újszülöttgyógyászati osztályának munkatársai ismertetik a kismamákkal a kórházi szüléssel kapcsolatos tudnivalókat – olvasható a közleményben, dr. Portik Botond szülész-nőgyógyász szakorvos és Jakab Mihaela főasszisztens, továbbá dr. Füstös Annamária újszülöttgyógyász szakorvos, osztályvezető főorvos és Márk Katalin főasszisztens válaszolnak a kismamák kérdéseire.

„A pandémiás időszakban nem tudtuk megszervezni a szülészetlátogatást, amelyre továbbra is igény van a kismamák részéről. Ezt az igényt közvetítette felénk a Csíki Anyák Egyesülete, és intézményünk részéről is hiányoltuk a várandós kismamákkal való élő kapcsolatot, ezért kerestük meg a zoomos találkozás lehetőségét. Várjuk szeretettel az érdeklődőket a beszélgetésre” – fogalmazta meg dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.
A Szülni nálunk címet viselő szülésfelkészítő beszélgetés csatlakozási adatai a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc Facebook-oldalon találhatók meg. Belépni a találkozó előtt negyedórával lehet.

„Annak érdekében, hogy a kérdéseket csoportosítani tudjuk, és így minél több információt nyújthassunk, kérjük a kismamákat, hogy küldjenek előre kérdéseket a kórház Facebook-oldalán keresztül vagy pedig a kiss.edit@spitalmciuc.ro címre” – hangsúlyozza a közlemény.