Ünnep az agyagfalvi emlékmű árnyékában

Ünnepséggel kezdődik az augusztus a Bögöz községhez tartozó Agyagfalván, ahol hetedik alkalommal rendeznek falunapokat. A rendezvénysorozat szombaton gyermekprogramokkal kezdődik, és vasárnap hajnalig tartó zenés műsorral zárul.
A Bögöz községhez tartozó Agyagfalván a hétvégi rendezvénysorozat immár hagyományosan két napon át zajlik, külön figyelmet fordítva a gyermekekre. Az elsőt még 2006 októberében tartották, vagy legalábbis falunapnak nevezték. Valójában iskolaünnep volt, amit a Berzenczey László Általános Iskola fennállásának 350. évfordulója alkalmából tartottak, s ebből az alkalomból fúvósfesztivált is rendeztek a helyi kultúrotthonban. A faluünnepség számozását csak 2009-ben kezdték el, amikor már augusztusi időpontban az agyagfalvi emlékmű mögötti téren gyűltek össze – akkor még csak egy napra – az ünneplő helybéliek és vendégeik. Az idei eseménysorozat szombaton délután három órakor gyermekprogramokkal indul, hagyományőrző játékokkal, rajzversennyel várják a legkisebbeket. Délután négy órakor minifoci-bajnokság kezdődik, este pedig hajnalig tartó mulatozásra várják az érdeklődőket.
Vasárnap nyolc órakor zenés ébresztővel indul a nap, tíz órakor startol a főzőverseny, amelyre már csak a mai napon, déli 12 óráig lehet jelentkezni a 0749–874931-es telefonszámon. 11 órakor kezdődik az ünnepi istentisztelet az agyagfalvi református templomban, délben pedig tűzoltó-bemutatóval folytatják a rendezvények gazdag sorát. A második nap is mulatozással ér véget, a jó hangulatot Nándi és zenekara biztosítja.

 

agyagfalva1