Újabb díj Hargita megyei filmeseknek

A gyergyószentmiklósi Zsigmond Attila és a székelyudvar­helyi Szabó Attila újabb filmes elismerésben részesült: ezúttal a Gödöllőn megrendezett Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon kerültek dobogós helyre alkotásaik. 

A Nemzetközi Természet­film Fesztivál a kelet-közép-európai régió ki­e­mel­kedő természet- és környezetvédelmi eseménye. Idén szeptember 11–13. között zajlott az filmes seregszemle, és az idei esztendő kiemelt témája Az ember volt, ami minden művészeti programban megjelent. Továbbá az idei filmszakmai programban Sir David Attenborough életművének bemutatása kiemelt szerepet kapott.

Minden évben tulajdonképpen két filmszemlét hirdetnek meg: a Nemzetközi Természetfilm szemlét  hat kategóriában és a Kárpát-medence Értékei  Filmszemlét három kategóriában. Ez utóbbi Vidéki élet, hagyományok kategóriájában Zsigmond Attila a Fili karnagya című alkotása harmadik díjat nyert, míg Szabó Attila a Sebes pisztrángok, sekély vizek című filmje az első helyezést érdemelte ki. Mindkét alkotó tevékenységét már számos alkalommal díjazták az elmúlt években rangos anyaországi szakmai  fórumokon.