Hirdetés

Új helyszínen, sok újdonsággal tartják meg az Édesanyák hetét

Székelyudvarhelyen ma, azaz szerdán kezdődik az Édesanyák hete rendezvénysorozat, az udvarhelyszéki Anyák Egyesületének szervezésében. Ezúttal is színes programkavalkáddal, több helyszínen várják az érdeklődőket.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új helyszínen, sok újdonsággal tartják meg az Édesanyák hetét
Pillanatkép a tavalyi rendezvénysorozatból Fotó: Anyák Egyesülete / FB

Kis- és nagymamákat, édesanyákat, családokat egyaránt várnak az Édesanyák hete rendezvénysorozatra Székelyudvarhelyen. A május 3-ától 6-ig tartó programot ezúttal is úgy állították össze, hogy mindenki találjon kedvére valót. 

– Anyák Egyesülete lévén igencsak fontos számunkra, hogy méltóképpen megünnepeljük az Édesanyák hetét. Kiemelten figyelünk a különböző korosztályokat érintő témákra, sok érdekességgel és gyakorlatias bemutatókkal készülünk, de a lelki dolgokra is hangsúlyt helyezünk, lehetőség lesz helyre tenni a dolgokat egy-egy jó beszélgetéssel – fogalmazott Fekete Éva, az egyesület vezetője. Kiemelte:

programjaik több helyszínen, párhuzamosan is zajlanak, a Kossuth Lajos utca 20. szám alatti székhelyük mellett a Kuvar utca 10. szám alatt nemrég berendezett AnyaKuckó termeiben

is lesznek előadások. 

Anyák Egyesülete / FB
Az új kuckó


– Nemrég sikerült berendeznünk ezt az új épületet, ahol ezentúl a nagycsoportos tevékenységeink zajlanak majd. Több programunkat is ide terveztük, főként azokat, amelyek iránt nagyobb érdeklődés mutatkozik, szélesebb közösséget érintenek – tette hozzá Fekete Éva.

Az érdeklődők szakemberek, gyakorló édesanyák segítségével többek között körbejárják a testvérféltékenység témakörét, beszélgethetnek egy kávé mellett pszichológussal, elmélyülhetnek az EC-módszer rejtelmeiben, amely a természetes csecsemőhigiéniára vonatkozik, szó lesz a szülés utáni fitté válásról, a házi kedvencekkel való családi életről, a gyermekek számára a megfelelő cipőválasztás fontosságáról, de a változókorba lépés és az ebből a helyzetből fakadó új kihívások is terítékre kerülnek. Az újdonságok mellett számos tornát is kipróbálhatnak az érdeklődök, a korai fejlesztéstől a baba-mama tornán át egészen a lúdtalptornákig, de hordozóeszköz-kölcsönzésre és szaktanácsadásra is lesz lehetőség.

Szombat délelőtt taposómotor-találkozóra hívják a kisgyermekeket az AnyaKuckó előtti térre (a régi mozi épülete mellett), ahonnan átgurulnak a közeli játszótérre, de zenés- mesés előadás is szerepel a programban, amelyre a 3–6 éves korosztályú gyermekeket várják.

– Ezek a programok az édesanyáknak, a családoknak, nekik és róluk szólnak, reméljük, minél többen bekapcsolódnak idén is az Édesanyák hete programjaiba – mondta Fekete Éva, az Anyák Egyesületének vezetője.

Az Édesanyák hetének részletes programjáról az egyesület közösségi oldalán található bővebb információ.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!