2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Új asztalokon játszottak

Egy sikeres pályázat révén vásárolt új asztalokat az ISK Székelyudvarhely, amelyeket a hétvégi ISK-Góbé-kupa nemzetközi asztalitenisz-versenyen avattak fel. Korondon az AmaTur országos amatőr sorozat keretében közel nyolcvanan pingpongoztak.

Új asztalokon nyolcvan asztaliteniszező több mint háromszáz mérkőzést játszott. Sikeres volt az ISK-Góbé-kupa
Új asztalokon nyolcvan asztaliteniszező több mint háromszáz mérkőzést játszott. Sikeres volt az ISK-Góbé-kupa

[dropcap]R[/dropcap]emek körülmények között és jó hangulatban zajlott szombaton és vasárnap a székelyudvarhelyi sportcsarnokban az ötödik kiírásához érkezett ISK-Góbé-kupa nemzetközi asztalitenisz-verseny, amelyet a Székelyudvarhelyi ISK és a Merkúr Áruház közösen szervezett. A viadal során több mint háromszáz mérkőzést játszottak a nemrég vásárolt új Adidas versenyasztalokon, amelyek költségeit Hargita Megye Tanácsa biztosította.
Az ISK-Góbé-kupa három korcsoportban, tizenkét asztalon zajlott gyerek, újonc és serdülő korosztályban. Az országból jelen voltak Medgyes, Kézdivásárhely, Zilah, Nagykároly, Sepsiszentgyörgy, Bukarest, Buzău, Konstanca és Székelyudvarhely csapatai, valamint a vajdasági Ada és Szabadka, illetve a magyarországi Szerencs fiatal asztaliteniszezői. A Román Asztalitenisz Szövetség részéről Filimon Viorel szövetségi kapitány is jelen volt a rendezvényen.
A serdülő korosztályban körmérkőzéses rendszerben zajlottak a mérkőzések, a tizenkét mérkőzés komolyan igénybe vette a fiatalok képességeit. Tamás Szabolcs és a konstancai Chiriță Alexandru menetelt magabiztosan és gyűjtögette a győzelmeket, mögöttük pedig a bukaresti Nicolae, két kézdivásárhelyi, Bedő és Medvés, illetve Sánduly Levente jöhetett szóba a dobogós helyezésekért. A papírforma nem borult, a harmadik helyet Nicolae és Sánduly szerezte meg, míg a döntőben Chiriță magabiztosan győzte le Tamást, így ebben a korosztályban egy ezüst- és egy bronzérmet sikerült Udvarhelynek szerezni.
Az újoncoknál Jenei Barnabás az első napon nagyszerű játékot produkálva jutott be a legjobb négy közé, egy olyan mezőnyben, ahol az idei csapatban országos bajnok Poteras nem tudott a dobogó közelébe férkőzni. Karácsony Dániel, Vetésy Norbert, Káló Norbert, Pinzar Andrei és Mózes Botond a selejtezőcsoportban többször is vesztesként hagyta el az asztalt, így nekik az érmes reményeik már az első nap után elszálltak. A legjobb négy között Jenei mellett a konstancai Culpedin, a bukaresti Miron és az idei egyéni román bajnok Ionescu neve szerepelt, a látványos és szoros mérkőzések ellenére nem történtek meglepetések, a győztes Ionescu lett, a második helyen Miron végzett, míg a bronzérem Jenei és Culpedin nyakába került.
A legkisebbek versenyében szintén kiegyensúlyozott mezőny gyűlt össze, a román ranglista első húsz helyezettje közül tíz jelen volt Udvarhelyen. A jelenleg is ranglistát vezető Szilágyi Paul végig kiegyensúlyozott játékot produkált, és magabiztosan jutott a legjobb négy közé, a meglepetést a konstancai Olimpia Központ sportolói szállították, hiszen egyikük sem tudott éremközelbe kerülni. De panaszra ez nem adott okot, hiszen Bándi Tamás és Makó Richárd is sikeresen vették az akadályokat és jutottak a négy közé, az udvarhelyi trió mellé pedig a bukaresti Dicu verekedte be magát, aki Bándit és Makót is legyőzte. A győztes kiléte nem volt kétséges a remek formát mutató Szilágyi személyében, aki a verseny alatt csupán két szettet veszítve nyerte meg az idei kiírást, Bándi és Makó pedig a bronzéremnek örülhetett.

Amatőrök Korondon
A 38. Árcsói Fazekasvásár egyik kísérőrendezvényeként szervezték meg szombaton a korondi amatőr asztalitenisz-verseny harmadik kiadását. Az országos AmaTur asztalitenisz-körverseny keretében lezajlott megmérettetésre 79-en neveztek be, Erdély és a Partium különböző településeiről. A korondi verseny korábbi két kiadásához hasonlóan népes, ellenben a B kategóriájú tornákhoz képest szokatlanul erős mezőnyből állt. A kezdő és haladó játékosokat egyaránt befogadó sporteseményen a gyulafehérvári Suflețel Radu nyert.

HN-információ

TOVÁBBI CIKKEK:

Anyagi kárral járó közúti baleset a Nyikómentén

Két autó ütközött hétfő délelőtt Székelyszentléleken, a közúti balesetet anyagi kárral megúszták az érintettek, igaz egyikük később ápolást kért és a kórházba szállították –...

Dőltek a bábuk a Septimiában

Az esélyegyenlőség jegyében fo­gyatékkal élők számára rendezett ingyenes bowlingversenyt a székelyudvarhelyi Septimia Sport Klub. A kétnapos eseményen három megyéből közel hetvenen vettek részt. Közel 70...

Továbbra is pont nélkül

Esélye sem volt a pontszerzésre a VSK Székelyudvarhelynek a Bölények Ligája hatodik játéknapjának Suceaván rendezett bajnokiján, a hazaiak eddigi legjobb formájukat hozták, rendesen megszórták...

Legfrissebb