Udvarhelyi edző és játékos a keretben

Hat játékossal a román válogatott mezőnyében szerdán rajtol az U13-as asztaliteniszezők Európa-bajnoksága Zágrábban. A székelyudvarhelyi asztaliteniszt György István, a válogatott edzője és tanítványa Toró Dávid képviseli.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Udvarhelyi edző és játékos a keretben
Érmeket hoznának Zágrábból a fiatalok Fotó: FRTM

Szerdától vasárnapig zajlik Horvátország fővárosában, Zágrábban az U13-as asztalitenisz-Európa-bajnokság. A kontinenstorna startja történelmi pillanatnak számít, hiszen korábban nem rendeztek hivatalosan Eb-t ennek a korosztálynak. A fiatalok az egyes verseny mellett vegyes párosban és vegyes csapatversenyben mérik össze tudásukat.
A román válogatottban egy edző és egy játékos személyében az udvarhelyi asztalitenisz is képviselve van. Andreea Zanfir és György István edzők vezetésével három-három fiú és lány játékossal képviselteti magát az újoncok kontinenstornáján: Nadalia Ionașcu, Patricia Stoica, Diana Suvei, Alexandru Ionel, Alexandru Pop és Toró Dávid a vegyes csapatversenyben, vegyes párosban, női és férfi egyéniben harcolnak az érmekért.
A program a vegyes csapatversennyel kezdődik, amelyben a vegyes páros mérkőzést két-két fiú és lány egyes követ a három győztes meccsig tartó párharcokban. A 28 csapatos első csoportkör után a mezőny fele, a hét kvartett első két helyezettje folytathatja az újabb, második csoportkörben. Majd onnan már csak a négy csoportgyőztes jut tovább az éremcsatákba. A román válogatott az első fázisban az észtekkel, az ukránokkal és a görögökkel került össze, az összecsapásokat ma 12, 16 és 20 órától rendezik.
Az egyes küzdelmei pénteken startolnak. Toró Dávid az egyéni mellett vegyes párosban (Diana Suvei oldalán) és a vegyes csapatversenyben is asztalhoz áll. Az udvarhelyi sportoló nagy reményekkel vág neki a kontinenstornának, sokatmondó, hogy a szakszövetség az ő fényképével indítja honlapján a megmérettetés beharangozóját.
Három fiúval és lánnyal a magyar csapat is indul a kontinenstornán, bár a fiúk között nem lesz ott a korosztályos ranglistavezetőjük, a szombathelyi Gergely Márk. Az anyaországi válogatott a vegyes csapatversenyben ma a litvánokkal, a törökökkel és a hazai horvátokkal küzd meg a továbbjutásért.
A mérkőzéseket az ETTU TV-n lehet élőben követni.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!