Udvarhelyi ebéd

Jó szomszéd módjára fogtak össze székelyudvarhelyi cégek, és háromszáz adag ebédet hoznak ma Csíkszeredába, a csíksomlyói tűzeset károsultjainak, illetve az önkénteseknek. Finom székelykáposzta készül – árulták el a kezdeményezők.


Acsíkszeredai tűzeset kapcsán a jószom­szédi együttérzés tettre késztet. A székely­udvar­helyi vállalkozók nemcsak az „emberi oldalukat” kívánják megmutatni, hanem inspirálni is szeretnének másokat, hogy kövessék a példát. Ezt mondta tegnap, az akció előkészületei közben Tankó Ágnes, a Merkúr üzleteket tömörítő Elan Trió Kft. munkatársa. 

– Néhány óra szervezés, és nem a világ pénze ez a 300 adag székelykáposzta – tette hozzá.

A meleg ebéd a Páva Étterem, az Elan Trio Kft. és a Harmopan Rt. közös összefogásából „kerül asztalra”. A 300 adaghoz 50 kg disznóhús, 10 kg disznózsír, 25 kg hagyma, 5 kg paprika, ugyanennyi paradicsom, egy kg fokhagyma, negyed kiló fűszerbors és 35 kg savanyúkáposzta szükséges – sorolta Tankó Ágnes, amit az Elan Trio biztosít. A Páva Étterem méltán jónevű konyhájában készül el az étel, majd 10.30-kor a „merkúros” autó felveszi az adagokat a Templom utcai vendéglőből, és irány Csíkszereda, ahol 12 órakor az Erőss Zsolt Sportarénában csatlakozik a Harmopan adománya az ebédhez, és az itteni Merkúr üzlet munkatársai kiosztják az ételt – vázolta a programot az akció koordinátora.

 

Állami gyorssegély a romatelep károsultjainak

Háromszázezer lej értékű humanitárius gyorssegélyt nyújt a kormány a csíksomlyói romatelep károsultjainak – erről tájékoztatott a megyei prefektusi hivatal. A kormányhivatal közleményéből kiderül, hogy a gyorssegély kiutalását Florin Cîțu miniszterelnök rendelte el, de ezt kormányhatározatban is rögzítik. A segélycsomag tartós élelmiszert, többek között olajat, cukrot, lisztet és konzerveket, illetve ágyakat, matracokat és hálózsákokat tartalmaz. A gyorssegély biztosításához szükséges összeget a kormány tartalékalapjából biztosítják.