Tűzeset Csíkszentdomokoson

Fotó: Csíkszentdomokosi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete Facebook-oldala

A napokban történt csíksomlyói és csíkszentkirályi tűzesetek után újabb szerencsétlenség következett be a csíki térségben. Ezúttal Csíkszentdomokoson csaptak fel a lángok pénteken délután.

A Csíkszentdomokosi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete tájékoztatása szerint egy lakóház tetőszerkezete gyulladt ki, a mintegy 160 négyzetméter alapterületű épület teteje kapott lángra. A helyi önkéntes tűzoltók 3 autóval, 22 önkéntessel vonultak a helyszínre, hozzájuk csatlakoztak a balánbányai hivatásos tűzoltók és „sok segítőkész falustárs”. Máté Levente tűzoltóparancsnok a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: a csíkszentdomokosi Jáger utcában található lakóház tetőszerkezete gyulladt ki, az önkéntes tűzoltók pénteken délután 17 óra 12 perckor kapták a riasztás a szomszédságtól.

– A tüzet a kémény okozta, a nagy szél „besegített” és rohamosan terjedtek a lángok. A ház tetőszerkezetét sajnos nem tudtuk megmenteni. Személyi sérülés nem történt, a kárt 120000 lejre becsülik – nyilatkozta a tűzoltóparancsnok.

Farkas Endre