Tumultus a hegyen

Hatalmas forgalom nehezítette a Madarasi-Hargitára való fel- és lejutást a hétvégén, miközben több százan fordultak meg a hegyen. A közösségi oldalon rengeteg fotót osztottak meg az emberek az úton kialakult dugóról, becsúszott, elakadt autókról. Mint kiderült: más megoldás egyelőre nincs, mint a hólánc, illetve a civilizált vezetés- és viselkedéskultúra.

Volt, aki három órát jött lefelé a Hargita legmagasabb csúcsán található üdülőtelepről (Ivóig az út kb. 10 kilométer), volt, aki fel sem jutott, mások Szentegyháza felé próbálkoztak, ami makadámút, és mint sokan írták, jelenleg inkább csak terepjáróknak való. „Senki ne induljon a Hargitára, totál káosz!” – figyelmeztettek az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó csoportban.

Van, amit nem lehet

Nem új keletű a probléma, az elmúlt években is hétvégente gyakran nehézkes volt a forgalom az Ivó felőli úton. Ezt mondja Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere. A Filió-völgyén felvezető utat most már végig aszfalt borítja, a beruházást pályázati pénzből fedezte a zetelaki önkormányzat. Az út besorolása erdei út, tehát nem közút, és ennek megfelelően a helyi hatóságoknak nem kötelességük azt feketére takarítani télvíz idején, és azt mindenki saját felelősségre használhatja. 

– Az szokott történni, hogy gyakran gyenge járművel, nem megfelelő felszereltséggel és felkészültséggel is nekivágnak a felvezető útnak. Lekopott gumikkal még az összkerékmeghajtású járművek is elakadhatnak, torlódást okozva. Így azokat is kellemetlen helyzetbe sodorják, akik minden szempontból felkészülten indulnak el – magyarázta a polgármester. Mint mondta, vasárnap délután a Filió-eltérőnél 250 méteres autósor, tolató, megfordulni kívánó, összevissza parkoló autók látványa fogadta. 

Nagy Attila szerint a forgalom korlátozása lehetne egy megoldás, de ezt a pályázati feltételek nem teszik lehetővé, ahogy azt sem, hogy lezárják a szakaszt. Több megoldás is felmerült már, például, hogy bizonyos időszakonként csak fel-, majd csak leengednék a közlekedést, vagy az, hogy már idejében (pl. Ivó település központjában vagy a zeteváraljai eltérőnél) figyelmeztesse egy jelzőrendszer az autósokat, ha beteltek fent a parkolóhelyek. 

– Egyelőre még nem született konszenzus, így csak azt tudom mondani, hogy tájékozódjanak az autósok, és csak felkészülten induljanak útnak. A hegyhez megfelelő hegyiturista-kultúra kialakulására lenne szükség – jegyezte meg a polgármester.

Homokosládát az út mellé

Szentegyháza alpolgármestere, Sándor Lajos szerint több tényező is közrejátszott abban, hogy a Madarasi-Hargitára vezető úton nehéz volt közlekedni a hétvégén. Mint mondta, nem mindennapi az, hogy a vizes hó ráfagy az útra, ezen a szakaszon általában a hó mennyisége okoz problémát. Vasárnap viszont – az egyik legforgalmasabb napon – csupa jég volt az út, ezért nagyon csúsztak az autók. Szerinte csúszásmentesítésre ritkán van szükség, hiszen a lenyomott hóréteg általában jól járható. Szentegyháza négy hókotrógéppel rendelkezik, így segíteni tudnak abban, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. Arra viszont nincs lehetőség, hogy naponta tisztítsák az utat, hiszen a település szempontjából nem a Madarasi-Hargitára vezető út megtakarítása a legfontosabb, hanem a városban levő utaké – közölte Sándor Lajos.

Érdeklődésünkre az alpolgármester elmondta: az sem lenne jó, ha a teljes szakaszt lesóznák, hiszen nem aszfaltozott útról van szó, és a sószórás miatt gödrök képződhetnek, amelyek még inkább nehezítenék a közlekedést. Ennek ellenére úgy véli, hogy a veszélyes szakaszoknál megoldható lenne olyan tartályok elhelyezése, amelyekben só vagy homok van, hogy szükség esetén meg tudják szórni az utat az autósok. Szentegyháza segít, ahol tud, de arra is szükség van, hogy az autósok felkészültek legyenek és felelősen vezessenek – összegzett.

Infrastruktúra versus kultúra

Az Ivóból induló erdei utat a zetelaki önkormányzat rendszeresen szórja csúszásgátló keverékkel, ezt a hétvégén, tegnap is megtették. A Madarasi Síközpont pedig nagy havazás esetén lenyomja a havat mindkét úton, és fent a hegyen a parkolásra alkalmas felületeket tisztítja. Ezért az ivói eltérőnél 12 lejt kell fizessenek a feljutni kívánók (tavaly is ennyi volt). Sipos Zoltán, a síközpont ügyvezetője azt mondta, a lenti fizetést kihasználják arra, hogy elmagyarázzák a körülményeket az autósoknak, ha kell, a hólánc felszerelésében is segítenek. Ő is megerősíti: a felkészületlenül, négy évszakos gumikkal közlekedők okozzák a problémát. – Bármennyire is meglepő, az árokba csúszott autók 60-70 százaléka 4 x 4-es jármű. Vagy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek, vagy rossz abroncsokkal járnak – mondta az ügyvezető. 

– Az infrastruktúra adott: van egy nehezebben járható út (a szentegyházi) és van az aszfaltozott ivói. Ez viszont helyenként keskeny. De ha civilizáltan közlekednének rajta, és téli hegyi utaknak megfelelően felszerelnék autóikat a sofőrök, nem lenne semmi baj. Más megoldás egyelőre nincs – tette hozzá. Megtudtuk, hogy fent a telepen 500 autó számára is van parkolóhely.

Torlódás, türelmetlenség. Betelt a hegy, telítve az út

Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Infó

Délután ne menjünk fel!

A vendéglátósoknak sem könnyű a vendégek áradatát és a nagy fluktuációt kezelni, aki fent volt, láthatta a hétvégén, hogy a járványügyi szabályok betartása bizony hagyott némi kívánnivalót maga után. Aki felmegy, meleg italra, ételre vágyik, illemhelyet kell használnia, miközben a vendéglátóhelyek száma véges, és befogadóképességük egyébként is, most pedig különösképp korlátozott. 

Az előző években is voltak zsúfolt napok, de Kenyeres Emőke, a Súgó panzió vezetője úgy látja, hogy idén „fokozódott a helyzet”. Egyrészt, mert máshol még nincs vagy éppen kevés a hó, miközben a Madarasi-Hargitán igazi tél van, másrészt pedig nem lehet külföldre menni, és mindenki kiéhezett a kikapcsolódásra. 

– Amíg nincs felvonó, vagy nem autóbuszok szállítják fel a turistákat, én is a korlátozásban látnám a megoldást. Egy bizonyos autószám fölött csak azokat kellene felengedni, akiknek szállásfoglalásuk van. Persze, a helyzetről megfelelő módon értesíteni kellene az ide utazókat – vélekedett Kenyeres Emőke.

Hétközben, a napokban is 10–16 óra között működnek a felvonók a Madarasi-Hargitán a Kicsi Súgó, Nagy Súgó, Kicsi Mihály pályákon, illetve a Nagy Mihály alsó szakaszán. A síközpont Facebook-oldalán is figyelmezteti a látogatókat, hogy 16–18 óra között nagy a lefelé menő forgalom, és kérik, hogy ebben az időintervallumban lehetőleg ne közlekedjenek felfelé egyik úton sem. Rendszeresen felhívják a figyelmet ugyanakkor a téli körülményeknek megfelelő felszereltségre is.

Asztalos Ágnes

Péter Ágnes