Továbbra is várják a szavazatokat

A megye legolvasottabb szépirodalmi művét keresi a Kájoni János Megyei Könyvtár Az év olvasmánya Hargita megyében elnevezésű program keretében, egyelőre azonban kevesen adták le szavazatukat az általuk leginkább kedvelt magyar vagy világirodalmi alkotásra – derült ki az intézmény eddigi adataiból. A megyei könyvtár által kezdeményezett felhívás az olvasók szavazataira támaszkodva nevezi majd meg a legkedveltebb műveket.

[dropcap]E[/dropcap]gyelőre kevesen kapcsolódtak be a Kájoni János Megyei Könyvtár Az év olvasmánya Hargita megyében című programjába, az eddigi szavazók többsége pedig inkább online adta meg legkedvesebb könyvének címét – tudtuk meg az intézmény munkatársaitól.
A megyei könyvtár összesített adatai szerint a májusban elindított szavazáson eddig 143 személy vett részt, az izgalmas projektbe azonban még bárki bekapcsolódhat, hiszen a szavazást novemberben zárja le az intézmény. Az eddigi voksok szerint a magyar irodalom területén többen Dragomán György Fehér király című könyvét, Szabó Magda Az ajtó című írását, valamint Jókai Mór Az aranyember című társadalmi regényét nevezték meg az év olvasmányaként.
A világirodalmi művek közül Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése, Bulgakov Mester és margarétáját, illetve Emily Brontë Üvöltő szelek című könyvét találták a legjobbnak a szavazók.
Szavazni lehet a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján létrehozott Kedvenc Könyvem menüpontra kattintva vagy személyesen az intézményben kitöltött űrlapon keresztül illetve a Hargita Népe napilapban rendszeresen megjelenő és kivágható űrlapon. Továbbá a megye összes könyvtárában lehet szavazni, a leadott voksokat decemberben összesítik. A megyei könyvtár által közzétett felhívás szerint a szavazók két kedvenc irodalmi művet nevezhetnek meg, egy-egy regényt a magyar vagy román, valamint világirodalomból.

Pál Bíborka