Tizenegy magyar terméket mutattak be

Csütörtök délután tizenegy magyarországi élelmiszeripari cég mutatta be termékeit a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyőben. Az erdélyi–magyar üzletemberfórum és élelmiszeripari B2B esemény célja a gazdasági kapcsolatok kialakítása volt, és az, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi gyártók számára, hogy betörjenek a székelyföldi, erdélyi piacra is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tizenegy magyar terméket mutattak be
Erdélyi és magyarországi üzletemberek vettek részt a szakmai fórumon Fotó: László F. Csaba

Az erdélyi–magyar üzletemberfórum és élelmiszeripari B2B esemény keretei között tizenegy magyarországi élelmiszeripari cég mutatta be termékeit csütörtök délután Csíkszeredában, a Hunguest Hotel Fenyőben. Az erdélyi és magyarországi üzletemberek találkozóját a magyarországi Agrármarketing Centrum szervezte a Csíki Vállalkozók Egyesületével együttműködésben.

László F. Csaba
Tóth László főkonzul gyümölcsözőnek nevezte az erdélyi és magyarországi üzletemberek közötti kapcsolatokat

A rendezvény megnyitóünnepségén jelen volt Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja, aki úgy fogalmazott: az erdélyi és magyarországi magyarok közötti kapcsolat az elmúlt években egyre intenzívebbé vált, és örömét fejezte ki, hogy ezek milyen gyümölcsözőek. Elmondta: a rendezvény célja, hogy a magyarországi vállalkozások be tudjanak törni Erdélybe, Székelyföldre is, hogy a közös munka révén növekedhessen a magyar gazdasági erő. A Csíki Vállalkozók Egyesületének elnöke, Márk-Csucsi Róbert rámutatott: az egyesület fontos célkitűzése, hogy keressék azokat a lehetőségeket, hogy tagjaiknak piacbővítésre és üzletkötésre nyíljon lehetősége, ösztönözzék őket arra, hogy minél jobb üzleti kapcsolatokat tudjanak kialakítani, ez az esemény is ehhez a küldetésükhöz kapcsolódik.

A csíkszeredai polgármesteri hivatal részéről Juhász-Borsa Orsolya gazdaságfejlesztési és digitalizációs irodavezető köszöntötte a találkozó résztvevőit, és Korodi Attila polgármester szavait is tolmácsolta. Beszédében kiemelte: a városvezetés egyik prioritása, hogy Csíkszereda a találkozások városává váljon, egy olyan hellyé, ahová emberek, szakmai csoportosulások érkeznek, tudást hoznak és visznek, tapasztalatokkal, kapcsolatokkal gazdagodnak.

László F. Csaba
Különleges tésztákat, frissítő szörpöket, egészséges süteményeket is hoztak

A magyarországi Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatóhelyettese, Giczi Gergely az eseményen a Hungarian Food Business Programot ismertette. Elmondta: létrehoztak egy digitális platformot, a Hungarian Food Business katalógust, amely a magyar élelmiszeriszeripari kínálatot sorakoztatja fel. A katalógusban több mint kétszáz gyártó közel kétezer terméke található meg, ezzel lehetőséget nyújtva az export- és import-kapcsolatok kiépítésére és folyamatos bővítésére.

A csütörtök délutáni megnyitó előtt a vállalkozások képviselői a Merkúr és az Amigo üzletlánc boltjaiba látogattak el, a megnyitó után pedig a tizenegy cég és azok termékeinek bemutatása következett. Az erdélyi–magyar üzletemberfórum és élelmiszeripari B2B eseményen különböző magyar gyártású tésztaféléket, tojás- és tejtermékeket, kekszeket, eceteket, cukrászsüteményeket, lekvárokat, szörpöket és savanyúságokat ismerhettek meg a jelenlevők.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!