Hirdetés

Tíz nap

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc

Szeptember 21-én újabb ítéletre várnak a román jégkorongban érdekeltek, ami a hatalmi harcot illeti. Fontos döntés lesz. A Nagy Attila-Ferenc vezette tömörülés, akiket a tavalyi szeptember 15-i közgyűlés előtt és alatt meghurcoltak, jogi úton támadta meg a tisztújító közgyűlés eredményeit, miként az Alexandru Hălăucă vezette Román Jégkorongszövetség novemberi határozatait, amellyel kiírták a 2022/2023-as bajnokságot. Nagy Attiláék előbb a Marosvásárhelyi Táblabíróságon támadták meg mind a szeptemberi, mind pedig a novemberi döntéseket, amelyek végül a Bukaresti Táblabíróságra kerültek. Többszöri halasztás után júniusban Nagy Attiláéknak adott igazat a bíróság és érvénytelenítettek minden határozatot. Többek között ezen bírósági döntés alapján ismerte el a Nagy Attila-Ferenc által vezetett szövetséget a Nemzetközi Jégkorongszövetség is, amely a napokban küldött átiratot a feleknek. Hălăucáék viszont éltek az óvási lehetőségükkel augusztus 3-án, és újabb tárgyalás következik. Kereken 10 nap múlva. Érdemes egy picit megvizsgálni, hogy mely klubok és egyesületek sorakoztak fel a Hălăucáék által irányított szövetség mögé. A szövetség mellett 11 klub/egyesület óvott. A Steaua Rangers (nem összetéveszteni a felnőttcsapattal), a Husky Bukarest, CSM Bukovina Radóc, a Sportul Studențesc, vagy épp a Bukaresti Viitorul Hocheist. Ugyanakkor olyan fantomegyesületek vannak, mint a Steaua Hochei Club, amelynek az elnöke a korábbi hírhedt fociultra Jean Pavel. De ott van egy amatőr klub, a Bukaresti Predators, vagy épp a senki által nem ismert Viitorul Dobroiești. Ugyanakkor van három megyei szövetség is a listán. Az Ilfov megyei (!), a Konstanca megyei (!), valamint a Brassó megyei szövetség. Számomra a Konstanca megyei a legjobb történet, hiszen múlt év tavaszán, március-április környékén hozták létre Alexandru Hălăucă, valamint Alexandru Nistor főtitkár igazgatása mellett. Egyértelműen szavazatmaximalizáló célból. 
Ezen bírósági döntés hivatott eldönteni, hogy a romániai jégkorongot a jövőben egy olyan szövetség fogja vezetni, akiket fiktíven létező klubok tartanak fent, vagy egy olyan szövetség, amely mögött valódi klubok és értékek vannak. Érdekesség, hogy a Brassói Corona, a Galaci VSK, vagy épp a Bukaresti Steaua se pró, se kontra nem sorakozott fel hivatalosan egyik oldalra sem, bár tudjuk, hogy a Corona és a Galaci VSK az április hatodikán mandátumot szerző Nagy Attila-Ferenc mellett van.
Nem kicsi a tét, hiszen az elmúlt években megtapasztaltuk, hogy milyen az a román felnőtt férfi bajnokság, amelyet Alexandru Hălăucáék szerveznek. Láttuk, látjuk azt, hogy ez nem megy nekik, és akkor még nem is beszéltünk a csak papíron létező U20-as bajnokságról, vagy épp az U18-as és az U16-os bajnokságban levő összevisszaságokról vagy a női kiírásról. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy ők határozottan, több helyen kinyilvánítva, nem engedték el a három Erste ligás csapatot...Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!