Tavaly 22 százalékkal nőtt a nagykereskedelmi forgalom

Tavaly a nyers adatok szerint 22 százalékkal nőtt a nagykereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül) az előző évhez képest – derült ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) szerdán közzétett adataiból.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Tavaly 22 százalékkal nőtt a nagykereskedelmi forgalom
Illusztráció Fotó: Fotó: Bege Botond / Hargita Népe Archív

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett közleményből kiderült: a  nyers adatok szerinti gyarapodás elsősorban a közvetítői tevékenység 45,7 százalékos, illetve a mezőgazdasági nyersanyagok és élő állatok nagykereskedelme 36,5 százalékos növekedésének köszönhető.

Az INS szerint 2022 novemberéhez képest decemberben a nyers adatok szerint 9,9 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 1,9 százalékkal csökkent a nagykereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül), főként mezőgazdasági nyersanyagok és élő állatok nagykereskedelmének 25,1 százalékos, illetve az egyéb szakosodott nagykereskedelem 23,5 százalékos mérséklődése miatt.

A nyers adatok szerint 2021 decemberéhez képest 2022 decemberében 11,9 százalékkal, a szezonális és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 16,6 százalékkal bővült a nagykereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!