Hirdetés

Székelyföld: hazai pályán

Csíkszeredában lép pályára Szé­kely­föld labdarúgó-válo­ga­tottja a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) 2024-es, kurdisztáni világbajnokság se­lej­te­zőjében június 30-a és július 2-a között.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 4 perc
Székelyföld: hazai pályán
Györgyi Arthur újra a székelyföldi keret tagja Fotó: SZLV

Székelyföld válogatottja a C jelű csoportban lép pályára Chameria (más néven Epirus, Albánia) és Két Szicília Királysága (Dél-Olaszország) társaságában. A háromnapos tornának az FK Csíkszereda stadionja ad otthont. Az esemény részleteiről Szabó Áron, a székelyföldi válogatott technikai vezetője nyilatkozott.
Mint a sportvezető elmond­ta, a szervező Székelyföld Labda­rúgó-egyesület döntése értelmében a találkozókra érvényesek lesznek az FK Csíkszereda 2022/2023-as szezonbérletei. Azok számára, akik nem rendelkeznek bérlettel, a belépő egységesen 30 lejbe kerül mérkőzésenként. Választható lesz a három találkozóra érvényes jegy is, amelynek az ára 55 lej. A belépőket jelenleg a szekelyvalogatott@gmail.com e-mail-címen lehet igényelni, de napokon belül elkezdődik az árusítása az FK Csíkszeredánál és – az elképzelések szerint – a Csíki Mozi jegypénztárában is.
Mint Szabó Áron elmondta, az esemény sikeres lebonyolítása érdekében várják önkéntesek jelentkezését is.

– Elsősorban angolul, vagy németül, esetleg olaszul beszélő fiatalokat várunk, akik segítenek a csapatokkal való kapcsolattartásban. El kell őket kísérni edzésekre, a mérkőzésekre, szállásokra, odafigyelni, hogy minden és mindenki a helyén legyen

– osztotta meg a technikai vezető.
A székelyföldi válogatott alapvetően az FK Csíkszereda játékoskeretére épül, az edzői stábot pedig a klub férficsapatának vezetőedzője, Ilyés Róbert irányítja. Mint megtudtuk, a szakember június 26-án hirdet keretet, azonban már most lehet tudni nagyjából, hogy kikre számíthatnak a selejtező mérkőzéseken.

– Az FK Csíkszereda adja a válogatott gerincét. Szerettük volna, ha a Sepsi OSK-tól is jöttek volna játékosok, ám a háromszékiek programja ezt végül nem tette lehetővé. Bő kerettel utaztak el edzőtáborozni, készülnek a Szuperkupa-döntőre, illetve a nemzetközi kupára. Számítunk ugyanakkor a jelenleg az FK-val készülő Magyari Szilárd, Györgyi Arthur és Gergely Botond játékára

– emelte ki Szabó Áron.
Aki szeretné a válogatottat eredeti, Székelyföld-mezben biztatni, nem kell mást tennie, mint erre vonatkozó igényét küldje el a fentebb említett e-mail-címre. A jegyek és a mezek egyeztetést követően személyesen átvehetők Csíkszeredában.

– Szeretnénk, ha sokan kijönnének a székely válogatott mérkőzéseire, szeretettel várunk minden futballrajongót. Számunkra hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy itthon, az FK Csíkszereda csodálatos stadionjában vívhatunk meg a világbajnoki részvételért

– zárta szavait Szabó Áron.

A selejtezők programja

Június 30., péntek 19.30 óra, FK-stadion
Székelyföld – Chameria

Július 1., szombat 19.30 óra, FK-stadion
Chameria – Két Szicília Királysága

Július 2., vasárnap 19.30 óra, FK-stadion
Székelyföld – Két Szicília Királysága



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!